Početna Gradske teme Nove ploče sa imenima žrtava Drugog svetskog rata u centru Novih Ledinaca

Nove ploče sa imenima žrtava Drugog svetskog rata u centru Novih Ledinaca

0

Nove ploče sa imenima žrtava Drugog svetskog rata u centru Novih Ledinaca trebalo bi da budu postavljene sledeće godine na istom mestu sa kojih su pre nekoliko godina nestale i do danas nikada nisu pronađene.

To je za Dnevnik potvrdio predsednik tamošnje mesne zajednice Strahinja Stanković koji je kazao da su nove ploče već napravljene.

“Taj projekat, vredan oko 30 miliona dinara, uz veliku podršku gradonačelnika Miloša Vučevića vodi Zavod za zaštitu spomenika kulture, koji trenutno rešava pitanje autorskih prava s projektantom centra sela i bronzane ploče koje su tu ranije bile postavljene – kazao je Strahinja. – Hoćemo da se to postavi možda drugačije, jer su prethodne one bile na armaturama. Voleli bismo da se ovoga puta one uklešu u kamen. Zbog toga što se menja izgled centra zato i moraju da se usaglase autorska prava. Ono što je važno je to da je autor, kako smo čuli, pristao na to. Treba i da se sanira spomenik palim borcima u centru koji je propao, vreme ga je pojelo”, navodi Stanković.

U centru se, takođe, nalazi i mesto okupljanja KUD-a “Vinogradar”, ali i raznih drugih seoskih aktivosti, odnosno, Dom kulture koji je prema rečima Strahinje Stankovića, oronuo.

“Nije ništa ulagano u taj prostor, a prošle godine se odvalilo parče plafona, pa imamo usmeni dogovor da ćemo raditi rekonstrukciju krova i stolarije, u saradnji sa Gradom, imamo neke najave da ćemo sledeće godine krenuti sa radovima”, naglasio je Stanković.

On je dodao da omladini u tom selu fali i mesto okupljanja jer nemamo kafić ili kafanu, pa su zbog toga, na inicijativu mladih, nedavno uspeli da im obezbede teretanu na otvorenom.

Izvor: Dnevnik
Foto: Wiki/Panonian