Početna Gradske teme Nove tužbe žrtava pedofila u OŠ “Jovan Dučić” u Petrovaradinu

Nove tužbe žrtava pedofila u OŠ “Jovan Dučić” u Petrovaradinu

skola_jovan_ducic_700

Škola “Jovan Dučić” dobiće još četiri tužbe roditelja čiju je decu seksualno zlostavljao bivši nastavnik.

Na adresu osnovne škole u Petrovaradinu stigla je nova tužba roditelja koji za pretrpljenu bol deteta traže oko 1.300.000 dinara od škole. Bivši nastavnik geografije u zatvoru je već šest godina jer je priznao bludničenja nad decom i zlostavljanja.

U školi je haos i ove godine očekuju se bar još četiri tužbe. Ako Grad ne plati moguće odštete, škola bi mogla otići u blokadu i ne znamo kako bi funkcionisala – kaže izvor iz ove škole.

Miović Štasni služi kaznu od 15 godina zatvora i teško da će uspeti da sakupi ogromne iznose za koje ga roditelji tuže zajedno sa školom.

Godinama nisu ništa preduzimali, a on je zlostavljao našu decu. Traume deci niko neće moći da izleči, ali mora se znati ko je za to kriv. On je mog sina dodirivao i uznemiravao – izjavio je otac koji planira da podnese tužbu.

Iz Gradske uprave za obrazovanje “Blic” nezvanično saznaje da su do sada naplaćene dve tužbe koje su Grad koštale 4.200.000 dinara. Škola će tužiti bivšeg nastavnika i tako pokušati da naplati novac, što je malo verovatno.

Ivan Miović Štasni uhapšen je 2010. jer je osumnjičen za blud nad sedam osnovaca. Zločin je priznao, a Apelacioni sud u Novom Sadu ga je 2013. osudio na 15 godina zatvora. On je proglašen krivim za obljubu i zloupotrebu položaja, za pet krivičnih dela nedozvoljene polne radnje i za devet krivičnih dela prikazivanja, pribavljanja i posedovanja pornografskog materijala. Dobio je i desetogodišnju zabranu obavljanja svih poslova u vezi sa obrazovanjem i vaspitanjem.

Izvor: Blic
Foto: 021.rs