Početna Gradske teme Novi ciklus škole klizanja na Spensu ovog vikenda

Novi ciklus škole klizanja na Spensu ovog vikenda

0

Na novosadskom Spensu nedavno je otvorena nova sezona klizanja. Kako bi omogućio najmlađim sugrađanima da iskuse čari tog sporta, Klizački klub „Vojvodina“ i ove godine organizovao je školu klizanja.

Mnogi smatraju da je klizanje jedan od najlepših zimskih sportova. Ono što privlači decu jesu zanimljivi kostimi, skokovi i koreografije, zbog kojih oni najčešće staju na klizaljke.

Obuka se sastoji od osam časova, na kojima deca mogu da nauče kako da pravilno koriste klizaljke, održe se na ledu i spreče moguće povrede.

Osnovna klizačka oprema sastoji se od kape, šala, rukavice i naravno klizaljki. Kako bi se sprečio nastanak mogućih povreda na klizalištu važno je da početnici, pa čak i oni koji imaju nekog ranijeg iskustva pažljivo slušaju savete instruktora.

Na svakom času pored početnika prisustvuju i oni koji su već savladali osnove klizanja i žele da usavrše svoje veštine.

“To znači da deca koja znaju da klizaju mogu ovim sportom da se bave tokom cele sezone, a deca neklizači lagano prvo uče svoje prve korake i kasnije, kada savladaju te osnovne klizačke korake, premeštaju se iz grupe u grupu gde uče sve složenije klizačke elemente”, kaže instruktorka klizanja Svetlana Trešnjić.

Časovi se održavaju utorkom, četvrtkom i subotom.

Novi ciklus počinje ovog vikenda, a svi zainteresovani roditelji koji žele da decu upišu u školu klizanja, to mogu da učine na blagajni Spensa.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay