Početna Gradske teme Novi ciklus škole klizanja na Spensu ovog vikenda

Novi ciklus škole klizanja na Spensu ovog vikenda

Na novosadskom Spensu nedavno je otvorena nova sezona klizanja. Kako bi omogućio najmlađim sugrađanima da iskuse čari tog sporta, Klizački klub „Vojvodina“ i ove godine organizovao je školu klizanja.

Mnogi smatraju da je klizanje jedan od najlepših zimskih sportova. Ono što privlači decu jesu zanimljivi kostimi, skokovi i koreografije, zbog kojih oni najčešće staju na klizaljke.

Obuka se sastoji od osam časova, na kojima deca mogu da nauče kako da pravilno koriste klizaljke, održe se na ledu i spreče moguće povrede.

Osnovna klizačka oprema sastoji se od kape, šala, rukavice i naravno klizaljki. Kako bi se sprečio nastanak mogućih povreda na klizalištu važno je da početnici, pa čak i oni koji imaju nekog ranijeg iskustva pažljivo slušaju savete instruktora.

Na svakom času pored početnika prisustvuju i oni koji su već savladali osnove klizanja i žele da usavrše svoje veštine.

“To znači da deca koja znaju da klizaju mogu ovim sportom da se bave tokom cele sezone, a deca neklizači lagano prvo uče svoje prve korake i kasnije, kada savladaju te osnovne klizačke korake, premeštaju se iz grupe u grupu gde uče sve složenije klizačke elemente”, kaže instruktorka klizanja Svetlana Trešnjić.

Časovi se održavaju utorkom, četvrtkom i subotom.

Novi ciklus počinje ovog vikenda, a svi zainteresovani roditelji koji žele da decu upišu u školu klizanja, to mogu da učine na blagajni Spensa.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay