Početna Gradske teme Novi direktor škole podigao radnu energiju

Novi direktor škole podigao radnu energiju

svecanost1VD direktora škole “Prva vojvođanska brigada” Oliver Stojanović na svečanosti povodom prijema prvaka u Dečji savez istakao je šta znači slogan: Red, rad i disciplina te primerom pokazao kako se mogu rešavati problemi u školi

Pre dva dana, 26. oktobra u osnovnoj školi „Prva vojvođanska brigada“ u Novom Sadu bilo je veselo, svečano i veoma poučno.
U poslednje vreme o ovoj školi pričalo se i pisalo u veoma negativnom kontekstu, a danas su sve te neprijatne teme stavljene u zapećak.
Naime,  u ovoj školi održana svečana priredba povodom prijema prvaka u Dečji savez gde se gostima, roditeljima i školarcima obratio VD direktora škole Oliver Stojanović i mališanima uručio prikladne poklone. Tim povodom gospodin Stojanović je istakao da deca imaju pravo na zdravo odrastanje i moderno obrazovanje ali je podsetio i na dečje obaveze u školovanju. Đaci nižih razreda bili su uzbuđeni kako zbog svečanosti tako i poklona, školskog pribora, koji su im omogućili novi direktor i grad Novi Sad.
Da ne bude sve samo obećanje i prazna priča, Oliver Stojanović je svojim štićenicima poklonio i „kutiju poverenja“ u koju deca, roditelji ali i zaposleni u školi mogu da ubacuju predloge, sugestije i naravno želje, a sve u svrhu bolje organizacije nastave i školskih aktivnosti. Dakle, svi oni koji imaju šta da kažu, a žele da ostanu anonimni, svoje mišljenje mogu da napišu i ubace u ovu kutiju. Kako saznajemo od roditelja, neke sugestije novi direktor već je uvažio i sproveo u delo. Takođe, deci i roditeljima on je naglasio da je ovo samo početak planiranih aktivnosti i da će dati sve od sebe da „Prva vojvođanska brigada“ ponovo bude na dobrom glasu kakva je donedavno bila. U potvrdu reči prvog čoveka škole mogli smo da se uverimo jer škola već odiše novim elanom.
Produktivna i radna energija oseća se u svakom kutku škole, deca su shvatila ozbiljnost i rešenost novog direktora da uvede red, rad i disciplinu, a to su svakako vrednosti kojima svi stremimo.
svecanost2
Autor: NsHronika