Početna Gradske teme Novi park između Novog naselja i Detelinare

Novi park između Novog naselja i Detelinare

0

Četiri godine od prvih najava, na prostoru između Novog naselja i Detelinare u narednim danima počinje gradnja parka.

Početak radova je Upravi za urbanizam prijavio investitor – Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije, a radove će izvoditi grupa firmi koje su još početkom marta dobile posao na javnoj nabavci. One su tada posebno poslale dopunu ponude, jer je prvobitni tender bio obustavljen zbog nepotpune dokumentacije.

Vrednost radova je 150 miliona dinara, a izvode ih novosadske firme “Graditelj NS”, “Energotehnika – Južna Bačka”, “KLM inženjering TM” sa podizvođačem “MN” iz Loznice. Oni imaju rok od 305 kalendarskih dana i posao bi trebalo da završe u februaru naredne godine.

Ovi radovi ne obuhvataju celokupno uređenje parka, već samo gradnju kanalizacije, vodovoda, javne rasvete, dve fontane i javnog toaleta.

Ovim radovima nije obuhvaćeno hortikulturno uređenje parka, što je najvažniji deo posla. Park na prostoru između ulica Radomira Raše Radujkova i Milana Ješića Ibre biće, prema planu, 70 odsto pokriven zelenilom. Ove poslove bi, prema ranijim najavama, trebalo da uradi “Gradsko zelenilo” i za to bi bili plaćeni kroz neki od redovnih programa uređenja i brige o zelenim površinama u gradu, što je već bio slučaj kada su prostor raščistili u septembru 2017. godine.

Izvor: 021
Foto: Ilustracija/Pixabay