Početna Gradske teme Novi Sad će dobiti 50 policajaca nakon obuke

Novi Sad će dobiti 50 policajaca nakon obuke

Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je konkurs za upis 600 polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici, koji će nakon obuke biti primljeni u policiju, a među kojima će biti i 50 policajaca za Novi Sad.

Zainteresovani se mogu prijaviti do 8. jula, a pravo učešća na konkursu imaju državljani Srbije, koji imaju prijavljeno prebivalište na teritoriji Srbije, najmanje jednu godinu neprekidno pre dana podnošenja prijave na konkurs i prijavljeno prebivalište na teritoriji organizacione jedinice za koju se raspisuje konkurs.

Kandidat mora imati završenu četvorogodišnju srednju školu ili završene osnovne strukovne, odnosno osnovne akademske studije, Kriminalističko-policijskog univerziteta (KPU). Neophodno je da nema manje od 18, a više od 24 godine do dana zaključenja konkursa, odnosno da nema više od 27 godina starosti ukoliko je reč o kandidatima koji su svršeni studenti KPU.

Ostali uslovi za kandidate mogu se videti na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova www.mup.gov.rs i Centra za osnovnu policijsku obuku www.copo.edu.rs.

Izvor: 021
Foto: Pixabay