Početna Gradske teme Novi Sad dobija četiri javne garaže po svetskim standardima

Novi Sad dobija četiri javne garaže po svetskim standardima

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i direktori privrednog društva „Javne garaže“ d.o.o. Novi Sad Johan Brajteneder i Vukajlo Babić zaključili su Ugovor o koncesiji za projektovanje, izgradnju, upravljanje i održavanje javnih garaža na teritoriji Grada Novog Sada – u Ulici Modene, na uglu Uspenske i Šafarikove ulice, kod zgrade Pokrajinske vlade i Skupštine AP Vojvodine i na Trgu republike. Kako je saopšteno iz Kabineta gradonačelnika, zahvaljujući realizaciji tog projekta Novi Sad će dobiti četiri javne garaže po najvišim svetskim standardima.

Naime, Ugovor je potpisan između Grada Novog Sada kojeg zastupa gradonačelnik Vučević kao Koncedent i privrednog društva „Javne garaže“ d.o.o. Novi Sad, koje zastupaju direktori Brajteneder i Babić kao Koncesionari. To privredno društvo osnovale su jedna od najvećih svetskih kompanija u oblasti izgradnje i upravljanja javnim garažama „Best in Parking – Holding AG“ iz Beča i novosadska građevinska kompanija „Inobačka“.

– Uspešno smo sproveli posao poveravanja koncesije za izgradnju i upravljanje za čak četiri javne garaže u centru grada i verujem da će to rešiti jedan od najvećih problema sa kojima se Novosađani susreću, a to jeste nedostatak parking prostora. Želim da ohrabrim naše partnere da što pre krenu u realizaciju tih projekata, a mi ćemo se potruditi da obezbedimo sve neophodne uslove i dozvole, da bi se nesmetano pristupilo procedurama projektovanja i izgradnje – izjavio je Vučević.

Izgradnja ovih garaža neće teći istovremeno. Prvo će početi radovi na dvema lokacijama, a potom na drugim dvema. Prema rečima Vučevića, ta raspodela posla je bolja jer ćemmo „već za tri do četiri godine imati prvu otvorenu garažu u centru grada“.

Johan Brajteneder je istakao da će izgradnja javnih garaža omogućiti Novom Sadu da optimalno uredi centar grada, da ga oplemeni da se bolje uredi saobraćaj i sveukupno poboljša kvalitet života u gradu.

Izvor: novisad.com
Foto: Pixabay