Početna Aktuelno Novi Sad dobija četvrti most koji će spajati Bulevar Evrope i Sremsku...

Novi Sad dobija četvrti most koji će spajati Bulevar Evrope i Sremsku Kamenicu

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je za RTV da je potpuno izvesno da će Novi Sad dobiti i četvrti most preko Dunava koji bi trebalo da spaja Bulevar Evrope i Sremsku Kamenicu.

Vučević je rekao da je vlada Srbije, na predlog Novog Sada i uz podršku predsednika republike, proglasila projekat novog mosta u Novom Sadu za projekat od nacionalnog značaja.

– Sada je potpuno izvesno da Novi Sad dobija i četvrti most i očekujem da ćemo brzo krenuti i sa radovima – rekao je Vučević.

– Država je prihvatila projekat i inicijativu i most nije plod želja jednog grada, već cela država staje iza tog projekta – izjavio je za RTV Vučević.

– Neuporedivo smo bliži početku izgradnje četvrtog mosta u Novom Sadu – rekao je on.

Kako je naveo, novi, četvrti most u Novom Sadu, na Dunavu, je neophodan da bi se rasteretio saobraćaj i povezali ljudi koji dolaze iz pravca Bačke Palanke i koji dolaze sa beočinske strane i sremske strane.

– Četiri bulevara se takoreći spajaju u novi most, bulevar Patrijarha Pavla, bulevar Evrope, Cara Lazara i Cara Dušana – rekao je Vučević.

– Most prelazi preko Ribarskog ostrva i spaja se sa kameničkom obilaznicom – naveo je on.

– Izvori finasiranja su za projekte od nacionalnog značaja – napomenuo je Vučević.

– Most je predstavljen da nije samo značaj za Novi Sad, već je od nacionalnog infrastrukturnog značaja – istakao je gradonačelnik Novog Sada.

– Pokušali smo da zadržimo nivo javnih investicija i da ne skidamo iz budžeta sve velike javne investicije, nismo odustali, radimo sve velike projekte – rekao je on.

Gradonačelnik Novog Sada je posebno apostrofirao izgradnju stanova u Jugovićevu i nadvožnjak kod Kaća.

– Za dve nedelje će biti završen nadvožnjak kod Kaća koji će jako značiti – rekao je on dodavši da je to višestruko značajan objekat koji košta gotovo 500 miliona dinara.

Vučević je istakao da radovi na stanovima u Jugovićevu idu vrlo dobro, i da su samo četiri ostala neprodata od prvih 500 stanova.

– Grad mora da ubrza aktivnosti, tu će biti i nova škola i novo obdanište i novi atletski centar i atletska dvorana – rekao je on.

– Ide se u pripremu planskih dokumenata i podršku struke, instituta “Jaroslav Černi”, sa željom da se razvijaju novi i turistički i sportski potencijali, i poslovne aktivnosti, bez kranova i novih gradilišta ne može da se puni budžet grada – istakao je Vučević.

On je rekao da postoje i zagovornici da se grad konzervira, da se ništa ne gradi.

– To je moguće samo u užem gradskom jezgru, ostali delovi grada moraju da se razvijaju, ne može grad koji hoće da bude konkurentan, da živi, da ima više dece, da se zaustavlja – naveo je on.

– Dolaze generacije koje traže nešto novo, ako hoćemo da zadržimo decu moramo da im obezbedimo najbolje moguće uslove za život – rekao je Vučević.

– Novi Sad privlači druge ljude zato što pruža bolje uslove za život – istakao je on.

Izvor: RTV
Foto: Ilustracija/Pixabay