Početna Gradske teme Novi Sad dobija još 50 komunalnih milicionara: Raspisan konkurs, evo koji su...

Novi Sad dobija još 50 komunalnih milicionara: Raspisan konkurs, evo koji su uslovi

Grad Novi Sad je raspisao konkurs za 50 komunalnih milicionara.

Ovo je deset godina od uvođenja ove službe prvo veće povećanje broja komunalnih milicionara u Novom Sadu i time će se njihov broj duplirati jer trenutno u ovoj službi radi oko 50 zaposlenih, od kojih je samo deo na ulicama grada.

U konkursu koji treba da bude objavljen na sajtu Grada, a već je objavljen u listu Dnevnik, navodi se da će 50 izabranih kandidata biti poslato na obuku o trošku Grada, a nakon toga pre stupanja u službu, moraće da polože ispit. U konkursu se ne navodi koliko će trajati obuka, ali podsetimo da prema Zakonu o komunalnoj miliciji ona traje dva i po meseca, tako da bi Novi Sad mogao ovih 50 komunalaca da dobije početkom jeseni.

Prema uslovima konkursa za komunalnog milicionara se mogu prijaviti nezaposlene osobe, koje imaju srednju školu sa minimum godinu dana radnog iskustva u struci, poseduju psihofizičku sposobnost za obavljanje posla komunalnog milicionara, kao i da nemaju bezbednosne smetnje za obavljanje ovog posla.

Takođe, opšti uslov je da su državljani Srbije, da nisu osuđivani na zatvor od najmanje šest meseci i da ranije nisu dobili otkaz u državnoj službi zbog teže povrede dužnosti iz radnog odnosa.

Zainteresovani za posao komunalnog milicionara pored prijave treba da pošalju i biografiju, uverenje o državljanstvu, izvod iz matične knjige rođenih, dokaz o završenoj četvorogodišnjoj školi, dokaz o radnom iskustvu u struci, lekarsko uverenje koje dobijaju u Zavodu za zdrastvenu zaštitu radnika MUP-a u Beogradu, uverenje suda da protiv njih nije pokrenuta istraga ili podignuta optužnica, za one koji su radili u državnoj službi da nisu otpušteni zbog teže povrede dužnosti i uverenje sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje.

Prijave se šalju do 11. maja Gradskoj upravi za inspekcijske poslove u Ulici Dimitrija Tucovića 3.

Nakon pristiglih ponuda, posebna Komisija će sa kandidatima obaviti usmenu proveru znanja iz oblasti Zakona o komunalnoj miliciji i veština komunikacije, te će na osnovu vrednovanja navedenih provera izabrati one koji će biti poslati na stručno osposobljavanje.

Izvor: 021
Foto: Printscreen/YouTube