Početna Gradske teme Novi Sad dobija još jedan zatvoreni bazen

Novi Sad dobija još jedan zatvoreni bazen

0

S obzirom da je tokom marta meseca usvojen urbanistički plan Grada Novog Sada, a potom u budžetu Grada obezbeđen i novac, stekli su se svi neophodni uslovi kako bi Novosađani dobili još jedan zatvoreni bazen. Reč je o natkrivanju olimpijskog bazena na Sajmištu, čime će građani praktično dobiti još jedan bazen zatvorenog tipa, otkrili su iz JP “Sportski i poslovni centar Vojvodina”.

Grad je opredelio sredstva u iznosu od 130 miliona dinara za investicione aktivnosti u Sportski centar ,,Sajmište“, koji je sastavni deo Javnog preduzeća ,,Sportski i poslovni centar Vojvodina”, dodaju iz ovog preduzeća.

Kako ističu, planirano je natkrivanje postojećeg velikog otvorenog bazena pneumatskom – balon halom, čime bi se kupališna sezona produžila na celu godinu. Takođe, izvršiće se zamena bazenske tehnike, nabavka opreme za grejanje balon hale i vode, kao i rekonstrukcija svlačionica, a u sklopu navedenih investicionih radova biće realizovana i izrada priključnog gasovoda.

Posao su dobile firme Alex E&C iz Beograda i Duol iz Brezovice, Slovenija. Navedene firme bile su i jedini ponuđači na tenderu.

Hala će biti 59,7 metara dugačka, 28,8 metara široka i 9 metara visine.

Prema specifikaciji radova, na bazenu će biti instaliran novi sistem za prečišćavanje vode, sistem za kontrolu vode i druga oprema za održavanje bazena.

Rok za izvođenje radova na rekonstrukciji prostorija i natkrivanju otvorenog bazena je 120 kalendarskih dana.

Izvor: Nsuzivo.rs
Foto: Pixabay