Početna Gradske teme Novi Sad dobio devetnaesti klub za penzionere

Novi Sad dobio devetnaesti klub za penzionere

0

Novi Klub za starija i odrasla lica Gerontološkog centra “Novi Sad” pod nazivom “Bulevar”otvoren je juče, i predstavlja jedan od ukupno 19 klubova koji se finansiraju iz budžeta Grada Novog Sada.

Direktorka Gerontološkog centra “Novi Sad” Slavica Škrbić istakla je da je Novi Sad po broju stanovnika lokalna zajednica sa najvećim brojem Klubova za starija i odrasla lica. Njihov ukupan kapcitet je 1170 stolica, a šest klubova se nalazi u prigradskim naseljima.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je otvaranju.

– Grad Novi Sad zajedno sa Gerontološkim centrom, stvorio je uslove za otvaranje još jednog Kluba penzionera i to na teritoriji Mesne zajednice Narodni heroji. Pored toga što je obezbedio prostor i opremu, Grad učestvuje i u drugim finansijkim troškovima za pružanje ove usluge kako bi naši sugrađani i u ovom delu Novog Sada imali adekvatan prostor za druženje, i kvalitetno i sadržajno provođenje slobodnog vremena. Kapacitet ovog kluba je za 80 penzionera dnevno, a rad je organizovan u dve smene, pet dana nedeljno. Inicijativa za otvaranje novog kluba potekla je od Udurženja penzionera Grada Novog Sada i MZ Narodni heroji. Dobra vest za penzionere je da je Grad u budžetu za 2019. godinu, koji je juče usvojen na Gradskom veću, predvideo pojačana izdvajanja za penzionere, a pre svega u vidu jednokratne novčane pomoći za one sa najmanjim penzijama. Takođe, većim intenzitetom podržaćemo niz dosadašnjih mera kao što je rehabilitacija u banjama i letovalištima – naglasio je gradonačelnik.

Izvor: NSU
Foto: Ilustracija/Pixabay