Početna Gradske teme Novi Sad gradi vodeni park i hotel vredne 600 miliona dinara

Novi Sad gradi vodeni park i hotel vredne 600 miliona dinara

0

Javno preduzeće Sportski i poslovni centar Vojvodina – Spens, raspisalo je oglas za izradu studije izvodljivosti akva parka i hotela kako bi se na parceli tog preduzeća gradio novi zabavno-poslovni kompleks, piše portal eKapija.

Prema pisanju ovog portala, ideja da kod Spensa nikne akvapark i uz njega i hotel pokrenuta je odavno, a novosadsko rukovodstvo preduzelo je nove korake ka realizaciji tog projekta. Prema pisanju novosadskih medija, procenjena vrednost investicije je oko 600 miliona dinara.

Usled mnogobrojne konkurencije i raznovrsnih tržnih cenatara, kako navode, Spens polako gubi na značaju. Da bi ovaj objekat koji je izgrađen 1981. godine i dalje bio atraktivan i prihvatljiv za veliki broj korisnika, neophodno mu je udahnuti novu snagu i učiniti ga ponovo jedinstvenim i posebnim, navodi se u obrazloženju oglasa.

Pored zatvorenog i otvorenog bazena, bilo bi poželjno izgraditi akvapark, čime bi se sadržaji upotpunili i kompletirala ponuda vodenih sportova, piše u tekstu oglasa.

Kako u Novom Sadu često borave, igraju utakmice i odsedaju mnogi sportisti i sportski funkcioneri, nema bolje lokacije za izgradnju hotela od prostora pored zatvorenog bazena, dodaje se u oglasu. Napominje se da je i prvobitnim projektom iz 1979. godine bila predviđena gradnja hotela za sportiste, do čije realizacije nije došlo zbog nedostatka novca.

Kako kažu, studija izvodljivosti treba da analizira izmeđuu ostalog, status projekta u odnosu na konkurenciju, lokaciju, ciljnu grupu, predlog kapaciteta i kategorije hotela.

Ranije je objavljeno da je za realizaciju ovakve investicije neophodna izmena Generalnog urbanističkog plana Novog Sada, kako bi se ulagačima omogućilo da grade bez ograničenja visine.

Izvor: Tanjug