Početna Gradske teme Novi Sad je jedini grad u Srbiji koji ima Koordinaciono telo za...

Novi Sad je jedini grad u Srbiji koji ima Koordinaciono telo za borbu protiv nasilja u školama

0

Grad Novi Sad je jedini grad u Srbiji koji ima oformljeno Koordinaciono tela za borbu protiv nasilja u osnovnim i srednjim školama.

Članica Gradskog veća za obrazovanje Dina Vučinić istakla je da će u Koordinacionom telu biti usvojen Pravilnik o radu gradskog učeničkog parlamenta Grada Novog Sada, koji čine svi predstavnici parlamenta osnovnih i srednjih škola, kako bi participirali u obrazovnom sistemu.

Na jurešanjoj sednici Koordinacionog tela za borbu protiv nasilja u osnovnim i srednjim školama govoriće se o nekoliko tačaka. Biće imenovan koordinator koji će biti zadužen za gradski učenički parlament, koji će koordinisati između Uprave za đačko obrazovanje i đačkih parlamenata i razgovaraće se sa predsednicima aktiva osnovnih i srednjih škola.

– Imamo inicijativu za obuku predstavnika pedagoško-psihološke službe osnovnih i srednjih škola na temu postupanja i reagovanja u slučaju nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja u školama. Želimo da pozovemo predstavnike pedagoške i psihološke službe i uključimo ih u rad Koordinacionog tela – rekla je Duna Vučinić.

Koordinaciono telo čine Ognjen Cvjetičanin član Gradskog veća za omladinu i sport, Daliborka Vojvodić Tomović iz Policijske uprave Novi Sad, Radovan Kovačević načelnik Gradske uprave za obrazovanje, Vukašin Lazović predsednik aktiva srednjih škola Grada Novog Sada, Jelena Zorić koja je predstavnica Centra za socijalni rad Novog Sada, Stanko Ljubičić pomoćnik gradonačelnika Grada Novog Sada…

Biljana Kikić Grujić iz Centra za prevenciju devijantnog ponašanja, koja je takođe članica ovog tela, navodi da postoje slučajevi kada se nasilje vrši od strane učenika ka starijim osobama, odnosno profesorima, a Grad Novi Sad neće zanemarivati ovakve slučajeve, kao ni slučajeve vršnjačkog nasilja.

Izvor: Nsuzivo.rs
Foto: Pixabay