Početna Gradske teme Novi Sad do kraja marta dobija novi putnički terminal na Dunavu

Novi Sad do kraja marta dobija novi putnički terminal na Dunavu

0

Novi Sad će do kraja marta dobiti novi putnički terminal na Dunavu, u čiju rekonstrukciju je DP World Novi Sad uložio 400.000 evra, izjavio je generalni direktor kompanije Klaudio Negreanu.

“Najviše sam ponosan na investiciju naše kompanije u obnovu pristaništa, jer će uveren sam na nju, takođe, biti ponosni svi Novosađani. Krajem marta radovi će biti završeni i tada ćemo Novom Sadu predati novo pristanište koje će u ovaj prelepi grad dovesti još veći broj turista”, kaže Negreanu za Tanjug.

Generalni direktor DP Word Novi Sad, u čijem je vlasništvu luka u tom gradu, ističe da je pokrenut i veliki petogodišnji investicioni ciklus vredan 35 miliona evra.

“DP World Novi Sad imao je tokom prošle godine velike investicije u samoj luci, a uložili smo u opremu i ostalu suprastrukturu luke. Kupili smo novi mobilni lučki kran koji ima centralno mesto u luci, mašinu za pakovanje đubriva i dva električna viljuškara”, rekao je Negreanu.

Razvijamo infrastrukturu u luci tako što ulažemo u dodatni produžetak vertikalnog keja, u silos za žitarice, novi kontejnerski terminal, rekao je on i izrazio očekivanje da će luka Novi Sad biti jedna od najznačajnih luka na Dunavu.

Zahvaljujući velikom zalaganju zaposlenih, godinu koju je obeležila pandemija kovida 19 DP World Novi Sad je završio uspešno, sa 1,6 miliona tona pretovarene robe, napomenuo je Negreanu.

Takođe, dodaje da DP World Novi Sad u luci zapošljava trenutno 150 ljudi, ali da zbog povećanog obima posla i investicija planira povećanje broja zaposlenih.

Izvor: Tanjug
Foto: Unsplah