Početna Gradske teme Novi Sad na 7. mestu u izboru za najbolju destinaciju

Novi Sad na 7. mestu u izboru za najbolju destinaciju

0

novi_sad_najbolji

Grad Novi Sad osvojio je sedmo mesto u izboru za “Najbolja destinaciju 2016”, koji je organizovao “European Best Destinations”, u konkurenciji 20 nominovanih turističkih destinacija Evrope.

Ovo je izuzetno veliki uspeh za naš grad koji se našao na listi najboljih evropskih destinacija, kao najbolje rangirana destinacija van Evropske Unije, ispred destinacija kao što su Brisel, Milano, Prag, Rim, London. Titulu najbolje evropske destinacije je poneo grad Zadar.

“European Best Destinations” je evropska krovna organizacija za promociju evropske kulture i turizma, a čije članstvo čini čak 355 turističkih organizacija širom Evrope. Njen rad i godišnja priznanja za koja redovno glasaju stotine hiljada putnika širom planete, direktno utiču na promociju nagrađenih destinacija koje zatim beleže rast globalnih turista i investitora. Nedavni primeri nagrađenih destinacija kao što su Porto i Bordo, učinili su te gradove posebno atraktivnim za posetioce iz Amerike i Azije, ali i unutar Evrope. Sajt “European Best Destinations” mesečno posećuje preko 2,5 miliona posetilaca, uz desetine hiljada pratilaca na Fejsbuku, Tviteru, Instagramu i Pinterestu. Njihove aktivnosti prati i medijski domet koji se meri u desetinama miliona gledalaca.

Grad Novi Sad nominovan je za titulu “Najbolja destinacija 2016.” na inicijativu European Best Destinations, a svi koji su želeli da glasaju za najbolju destinaciju su mogli na sajtu European Best Destinations da se informišu o turističkoj ponudi Novog Sada.

Novi Sad/Újvidék/Neusatz je već tri veka, koliko postoji pod tim imenima, prostor raznolikog, bogatog kulturnog nasleđa mnogih naroda koji u njemu žive. Materijalna i nematerijalna kulturna baština stvarana u prošlim vekovima osnov je na kome počiva interaktivna mreža naučnih i kulturnih institucija, što Novi Sad danas čini prostorom aktivnog susreta kultura i različitih identiteta. To je grad muzeja, galerija, manifestacija od kojih je muzički festival EXIT stekao internacionalna priznanja i neospornu prepoznatljivost.

Poslednjih godina se u odnosu na tradicionalnu kulturnu produkciju grupišu programi i dešavanja u okviru nove kulturne matrice – ka avangardi i alternativi, čiji je programski epicentar Studentski kulturni centar, a prostorni epicentar – Kineska četvrt. Nova kreativna energija koja deluje na prostoru Kineske četvrti deo je ideja i aktivnosti koje su kandidovale Novi Sad za Omladinsku prestonicu Evrope i Evopsku prestonicu kulture 2021.

Autor: NSHronika.rs
Foto: Promo