Početna Gradske teme Novi Sad ne odustaje od borbe za titulu Omladinske prestonice Evrope

Novi Sad ne odustaje od borbe za titulu Omladinske prestonice Evrope

0

centar-Katedrala-iz-Modene2-Mladen-Sekulic-1024x684

Novi Sad neće odustati od kandidature za Omladinsku prestonicu Evrope i novu prijavu će podneti za 2019. godinu, najavili su danas organizatori.

Kandidatura grada Novog Sada za Omladinsku prestonicu Evrope zapravo je poziv mladima da se aktivno uključe u sopstveni razvoj, navela je Inicijativa “Novi Sad – Omladinska prestonica Evrope 2019.” (OPENS2019) u svom saopštenju, dodajući da je moto kandidature “Opening doors”.

– Nakon prošlogodišnjeg ulaska u najuži krug, ove godine, celokupna omladinska zajednica podržala je kandidaturu grada, te tako ovaj put okupljamo čak 91 omladinsku organizaciju i organizaciju za mlade – kaže koordinator Inicijative Vukašin Grozdanović.

U utorak 29. marta, organizuje se i prvi ovogodišnji Omladinski forum mladih sa idejom da se na jednom mestu okupe omladinske organizacije i organizacije za mlade koje su podržale ovu Inicijativu.

Evropska prestonica mladih je titula koja se dodeljuje jednom evropskom gradu na period od godinu dana, pružajući tako mogućnost omladini da kroz mnogobrojne programe i projekte, prikaže kulturni, socijalni, politički i ekonomski život i razvoj svog grada.

Prošle godine je Novi Sad, zajedno sa još četiri evropska grada (Mančester, Velika Britanija; Peruđa, Italija; Kečkemet, Mađarska; Kaškajiš, Portugal) ušao u najuži izbor za Evropski centar mladih.

Izvor: 021
Foto: Mladen Sekulić / Color Media Communications