Početna Gradske teme Novi Sad nije uspeo da nađe nadzor koji će kontrolisati izgradnju javnih...

Novi Sad nije uspeo da nađe nadzor koji će kontrolisati izgradnju javnih garaža

0

Novosadska uprava nije uspela preko tendera da nađe nadzornika gradnje četiri javne garaže.

Ova javna nabavka vredna 57,6 miliona dinara, kako 021.rs saznaje, nije uspela jer je jedina ponuda koja je pristigla imala niz nepravilnosti, odnosno dokumentacija nije bila potpuna.

Kako se vidi iz odluke Komisije Uprave za građevinsko zemljište i investicije o obustavi tendera, ponudu u vrednosti 52 miliona dinara bez PDV-a je dostavila grupa firmi koju su činili “Balkans security services” i “Securiton” iz Beograda, kao i “Adomne” i “Brkanlić inženjering” iz Novog Sada.

Ove firme su imale niz propusta u dokumentaciji, npr. dostavili su reference za stambeno-poslovne komplekse, a ne garaže, zatim im je nedostajao dovoljan broj referenci, koje su bile i neispravne, a propustili su i da dostave reference za projektante za objekte javne namene i slično.

Nakon poništenja javne nabavke, očekuje se da UGZI uskoro ponovi postupak, jer gradnja tri podzemne i jedne nadzemne garaže trebalo bi vrlo brzo da usledi. Za manje od godinu dana trebalo bi prva da se gradi u pešačkoj zoni.

Novi Sad traži nadzor koji će raditi na koordinaciji i posredovanju između Grada i koncesionara, što je austrijski “Best in Parking – holding” i novosadska “Inobačka”, odnosno preduzeće pod imenom “Javne garaže” u kojem je austrijski partner vlasnik 65, a srpski 35 odsto.

Ovde se radi o nadzoru nad gradnjom podzemnih garaža u Ulici Modene, na Trgu republike i ispod zelene površine kod Skupštine Vojvodine, kao i spratne garaže u Šafarikovoj ulici.

Podsetimo, Novi Sad je prošle godine potpisao ugovor o koncesiji na 40 godina, uz tri godine perioda za projektovanje i gradnju, za četiri javne garaže i sada uveliko traju pripreme za njihovu izgradnju. Očekuje se da prvi radovi krenu u prvih šest meseci 2022. godine u pešačkoj zoni u Ulici Modene.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay