Početna Gradske teme Novi Sad od septembra na tabli Monopola, počelo glasanje za simbole grada

Novi Sad od septembra na tabli Monopola, počelo glasanje za simbole grada

Novosađani narednih mesec dana imaju priliku da učestvuju u kreiranju svetski poznate društvene igre “Monopol Novi Sad” i da svojim glasom daju predlog za omiljena popularna mesta, znamenitosti i ulice koja će se naći na tabli i koja će zvanično biti u prodaji od septembra.

Predlozi se daju na Fejsbuk stranici “Monopol Srbija“, a na poljima će se naći detalji i vizuelni prikazi koji se povezuju sa glavnim gradom Vojvodine.

Među prvim organizacijama koje su podržale novosadsko izdanje Monopola bio je i Exit.

– Nadamo se da ćemo i mi dobiti polje na novosadskoj tabli, kao jedan od simbola Novog Sada – kazala je portparolka festivala Bojana Kozomora.

Direktor fondacije “Novi Sad 2021” Nemanja Milenković smatra da će “Monopol Novi Sad” doprineti boljem upoznavanju buduće prestonice kulture.

– Ova društvena igra uči ljude koliko je važno ulaganje, jer ulaganjem u određenu nekretninu podižete vrednost iste u ekonomskom, političkom, socijalnom i kulturološkom smislu, što je slično i samom projektu Evropske prestonice kulture. Čim se monopol odlučio da za svoje novo izdanje odabere upravo Novi Sad, pokazuje da se naš grad već pozicionirao i da je to zapravo brendiranje destinacija na kojem mi treba da radimo – kazao je Milenković.

Inače, sama igra je dobila ime po ekonomskom terminu monopol, sto označava dominaciju jednog učesnika nad drugim učesnicima u privredi.

Procenjuje se da je Monopol do sada igralo oko 750 miliona ljudi širom sveta, što je čini jednom od najigranijih igara na svetu. Najduža partija trajala je 70 dana, bez prestanka.

Izvor: 021.rs
Foto: Ilustracija