Početna Gradske teme Novi Sad poklonio biblioteci u Srebrenici 2.950 knjiga

Novi Sad poklonio biblioteci u Srebrenici 2.950 knjiga

0

Gradska biblioteka u Novom Sadu i Matica srpska poklonile su 2.950 knjiga Narodnoj biblioteci u Srebrenici.

Narodna biblioteka u Srebrenici raspolaže knjižnim fondom od oko 35.000 knjiga, tako da će ovim knjigama, koje im s ljubavlju poklanja Grad Novi Sad, vrlo ozbiljno dopuniti postojeći fond. Koristim priliku da se zahvalim svim donatorima, kako ustanovama, tako i pojedincima, na sakupljenim knjigama, pre svega Gradskoj biblioteci u Novom Sadu i Biblioteci Matice srpske, kao najvećim donatorima, a poštovaocima i članovima Narodne biblioteke u Srebrenici, da poželim da sa radošću i zadovoljstvom koriste ovaj značajan fond knjiga“, rekao je pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović.

Narodna biblioteka u Srebrenici radi u prostorijama od 450m2, a ima dečje odeljenje, odeljenje za odrasle korisnike, zavičajnu i muzejsku zbirku. Poslednjih godina, knjižni fond se nije obnavljao u dovoljnoj meri.

Podsećamo, Grad Novi Sad je realizovao sličnu akciju 2015. godine kada je prikupljeno 16.500 knjiga za biblioteke u Doboju, Bijeljini, Šamcu i Čelincu, posle majskih poplava 2014. godine, koje su potpuno uništile tamošnji bibliotečki fond.

Izvor: 021
Foto: Grad Novi Sad