Početna Gradske teme Novi Sad pokrenuo digitalnu platformu “TvojGrad”

Novi Sad pokrenuo digitalnu platformu “TvojGrad”

0

Platforma za komunikaciju gradske vlasti sa Novosađanima, za čiju izradu je kompanija “Ninamedia Kliping” dobila 11,8 miliona dinara sa PDV, od danas je u funkciji.

Ova informacija navedena je na zvaničnoj Instagram stranici gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, nedelju dana nakon što je posao izrade platforme dodeljen putem tendera.

“Novo doba donosi nove izazove i traži nova rešenja i zato je Novi Sad, prvi u regionu, pokrenuo digitalnu platformu https://tvojgradnovisad.rs/, te tako stao ‘rame uz rame’ sa evropskim gigantima kao što su Brisel, Pariz i London. Na ovoj platformi od danas svaki sugrađanin može da predlaže, odlučuje i diskutuje o pitanjima od javnog značaja. Svi predlozi koje primimo preko platforme TvojGrad će biti razmatrani, a oni za koje postoje uslovi za realizaciju biće i predloženi za budžetsko finansiranje od strane Grada. Novosađani, niko bolje od vas ne zna šta je našem gradu neophodno i zato vas sve pozivam da učestvujete u radu platforme TvojGrad, jer vaše mišljenje znači”, poručuje Vučević na Instagramu.

Na sajtu TvojGrad postoji opcija za registraciju korisnika, pregled projekata i postavljanje ideja. Uvodna prezentacija platforme sugeriše da će predložene ideje građana imati priliku da se nađu u planovima za budžet za 2022. godinu, što bi bio prvi put da Grad Novi Sad omogući građanima ono što im zakon odavno garantuje – pravo da budu pitani kako se njih novac troši.

Omogućena je opcija glasanja za ponuđene projekte gradskih uprava i ideje građana, dok za obelodanjene višegodišnje projekte gradskih uprava ne postoji mogućnost ostavljanja komentara. Trenutno se objavljeni projekti poput izgradnje nove Satelitske pijace, postavljanje podzemnih kontejnera, spratni parking za bicikle, izgradnja osnovne škole u Jugovićevu, dogradnja vrtića, novi dom penzionera u Ledincima itd.

Građani svoje predloge za unapređenje Novog Sada mogu da ostavljaju OVDE, a da bi bila razmatrana od strane čelnika, mora da “privuče pažnju i dobije glasove sugrađana”, da bude realno izvodljiva i, naravno, da nije štetna ni po koga.

Za učešće u predlaganju potrebno je da se registrujete. Politika moderiranja je da nisu dozvoljeni lični napadi i uvrede, marketinške objave, zloupotreba ličnih podataka i kršenje autorskih prava (recimo, na fotografiju).

Izvor: 021
Foto: Tvoj Grad