Početna Gradske teme Novi Sad potpisao protokol o namerama sa kompanijom Simens

Novi Sad potpisao protokol o namerama sa kompanijom Simens

U Gradskoj kući potpisan je Protokol o namerama između Grada Novog Sada i kompanije “Siemens” d.o.o. Beograd. U ime Grada Novog Sada potpisnik je bio gradonačelnik Miloš Vučević, dok je u ime kompanije “Siemens” d.o.o. Beograd Protokol potpisao direktor Udo Ajhlinger. Imajući u vidu ciljeve i strateške prioritete održivog razvoja Grada u oblastima tehničke infrastrukture, energetske održivosti i saobraćaja, kao i to da je “Siemens” koncern na svetskom tržištu prepoznatljiv po tehničkim unapređenjima, kvalitetu i pouzdanosti proizvoda i usluga u tim oblastima, dve strane su se saglasile da sarađuju u budućnosti, a u cilju unapređenja kvaliteta života građana.

“Želim da se zahvalim kompaniji ‘Siemens’ na inicijativi i podršci za zaključivanje ovog Protokola o namerama. Grad Novi Sad je pored Beograda i Niša, grad koji je takođe prepoznao ‘Siemens’ kao partnera i na ovaj način krenuo u rešavanje hroničnih problema koji utiču na za kvalitet života građana. Uvek nam je potrebna podrška kompanija koje imaju znanje, kvalitetne kadrove i koje mogu da olakšaju rešavanje problema. Protokol o namerama je jedan uvodni akt koji iskazuje saglasnost volje obe strane da zajednički učestvuju u rešavanju, pre svega, problema u saobraćaju, energetskoj efikasnosti i u komunalnoj delatnosti, posebno u vodosnabdevanju i grejanju. Jedan od prioriteta u narednom periodu u razvoju grada je i Strategija integrisanog upravljanja saobraćajem u Novom Sadu, tako da je podrška jedne svetske, eminentne kompanije kao što je ‘Siemens’ od velikog značaja za nas. Takođe, to što nas jedna takva kompanija prepoznaje kao lokalnu samoupravu koja je njihov partner za budućnost, svakako utiče i na popravljanje poslovnog ambijenta grada u očima drugih kompanija prilikom sagledavanja Novog Sada kao potencijalnog mesta za investiranje”, istakao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Direktor “Siemen” d.o.o. Beograd Udo Ajhlinger rekao je da mu je zadovoljstvo što ta kompanija, upravo u Novom Sadu, nastavlja da realizuje strateške inicijative na daljim aktivnostima u Srbiji.

“Ovo je prvi korak u budućoj saradnji koja predviđa jedan integrisani pristup i sveobuhvatnu analizu. Zajednički timovi Grada i kompanije ‘Siemens’ će u okviru radionica, a na osnovu potpisanog Protokola, sagledavati obostrane mogućnosti i potrebe, a sve u cilju unapređenja i poboljšanja kvaliteta života građana. Pretpostavljam da ćemo u narednih šest meseci uspeti da se dogovorimo koji će to biti prvi konkretni koraci, o čemu ćemo pravovremeno obavestiti javnost”, rekao je direktor “Siemens” d.o.o. Beograd Udo Ajhlinger.

Autor: NsHronika.rs