Početna Gradske teme Novi Sad prodaje najatraktivniju lokaciju

Novi Sad prodaje najatraktivniju lokaciju

jug

Uskoro bi mogla da bude prodata i najskuplja parcela sa kojom raspolaže Novi Sad. Naime, reč je o 3.000 metara kvadratnih iza Spensa i Stadiona „Karađorđe“.

Prema saznanjima do kojih je dašao list Blic, u Zavod za izgradnju grada već su stiga pisma više investitora o zainteresovamosti za ovu lokaciju koja izlazi na Bulevar Cara Lazara i Bulevar oslobođenja. U ovom momentu, Zavod za izgradnju grada čeka procenu vrednosti lokacije od poreznika.

Spekuliše se da bi grad mogao da dobije 15 miliona evra, iako je pre krize lokacija procenjivana na duplo više. U potvrdu informacije da se sprema prodaja ove lokacije, navodi se i to što je „Elektrovojvodina“ već krenula u proces selenja objekta radionice koji se nalazi na ovoj lokaciji. Za sada se ne navodi šta bi moglo biti izgrađeno na ovoj lokaciji.

Iza ove prodaje, navodi se, stoji pokušaj da grad dodatno napuni budžet kako bi se finansiralo opremanje nove radne zone Sever 4, uz auto put, u koju, pretpostavlja se, treba da dođe američka kompanija “Lear”. U prilog toj tezi ide i činjenica da je ZIG juče oglasio prodaju pet lokacija u vrednosti od skoro milion evra, a danas još jedne.

Izvor: Blic
Foto: fkvojvodina.rs