Početna Gradske teme Novi Sad spreman za predstojeću zimu

Novi Sad spreman za predstojeću zimu

Član Gradskog veća za saobraćaj i puteve Aleksandar Kravić prisustvovao je smotri mehanizacije i oceni pripremljenosti javno-komunalnih preduzeća za obavljanje poslova iz programa rada zimske službe.

Tim povodom članovi Štaba zimske službe Grada Novog Sada obišli su punktove zimskih službi JKP “Put“, JKP “Gradsko zelenilo“, JKP “Parking servis“ i JKP “Čistoća“.

Aleksandar Kravić je istakao da su navedena javno-komunalna preduzeća u potpunosti spremna za rad, i da se u skladu sa tim očekuje da će sve zimske službe u gradu adekvatno funkcionisati u ovoj sezoni.

Prema rečima direktora JKP “Gradsko zelenilo“, Miloša Egića ovo preduzeće je uz pomoć Grada Novog Sada nabavilo devet novih traktora sa posipačima soli što će značajno unaprediti rad Zimske službe.

Šefica Zimske službe JKP “Čistoća“, Danijela Jankov je istakla da je ovo preduzeće sa 25 vozila i 147 radnika spremno da efikasno reaguje u zimskim uslovima.

“Zimska služba JKP Put raspolaže sa 25 posipača i 39 raonika za sneg, a osim ovih vozila i mašina, u rad zimske službe su uključena i ona koja obavljaju radove transporta soli, snega i drugog materijala. Zahvaljujući subvencijama Grada nabavljeno je pet teretnih vozila sa zimskom opremom”, rekao šef Zimske službe JKP “Put“ Gojko Etinski.

Predviđena količina nabavke soli za ovu sezonu je 5.000 tona, od čega je oko 650 tona namenjeno ustanovama od javnog značaja i ostalim javno-komunalnim preduzećima. JKP “Put“ će od 5. novembra početi sa isporukom soli pomenutim ustanovama u količinama predviđenim planom i programom zimske službe.

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: Pixabay

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here