Početna Gradske teme Novi Sad sve popularnija destinacija među domaćim turistima

Novi Sad sve popularnija destinacija među domaćim turistima

0

ns tons

Iako broj domaćih turista u celoj zemlji opada, Novi Sad je jedan od retkih gradova koji se može pohvaliti njihovim povećanjem.

Direktor Turističke organizacije Novog Sada Branislav Knežević rekao je da je Novi Sad u prošloj godini ostvario 11,8 odsto noćenja više nego 2013. godini, a na povećanje broja turista u najvećoj meri je uticao veliki broj manifestacija i novosadskih kulturnih događaja.

Knežević je na Sajmu turizma u Beogradu rekao da je za prvih 11 meseci prošle godine u Novom Sadu ostvaren devizni priliv od turizma od 85 miliona dolara, a očekuje će da biti premašen rezultat iz 2013. godine, kada je taj grad od turizma prihodovao 90 miliona dolara.

Prema njegovim rečima, kao i ranijih godina, Turistička organizacija Novog Sada će i ove godine podržati održavanje muzičkog festivala Exit, koji je 2014. proglašen za najbolji evropski festival.

“Sa njima takođe radimo na organizaciji Sajma omladinskog turizma jer želimo da Novi Sad bude i centar mladih”, rekao je on.

Direktor TONS je istakao da će ove godine od 21. do 27. aprila u Novom Sadu biti održana manifestacija “Serbian Fashion Week” koja, između ostalog, ima za cilj da podstakne domaću tekstilnu proizvodnju. Održavanjem ovog događaja, smatra Knežević, istovremeno je i mogućnost promocije i poboljšanja imidža Novog Sada.

Turistička organizacija pomoći će i udruženju “Veliko kolo”, koje planira da 4. oktobra obori Ginisov rekord u igranju četiri kilometra dugog kola, rekao je on. Namera organizatora je da u kolu učestvuje najmanje 6.000 igrača, do sada se prijavilo oko 4.000, a u obaranju ovog rekorda mogu da učestvuju i građani, rekao je Knežević.

Inače, TONS ove godine nastupa na 37. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, koji traje još sutra. Ukupno 1.100 izlagača predstavljaju svoje ponude, a novosadski štand nalazi se u Hali 4 Beogradskog sajma.

Novi Sad brendira upravo pomenute manifestacije, saopšteno je iz TONS.

Izvor: Tanjug/021.rs
Foto: Facebook/Turistička organizacija Novog Sada