Početna Gradske teme Novi Sad u narednih šest meseci dobija Trg jarbola u Limanskom parku,...

Novi Sad u narednih šest meseci dobija Trg jarbola u Limanskom parku, putokaze, toteme…

0

Trg jarbola će u narednih šest meseci biti postavljen u Limanskom parku, a na četiri mesta biće postavljeni natpisi “Novi Sad”.

Posao vredan 224.871.469 dinara sa PDV-om dobila je na tenderu grupa ponuđača “Totem reklam marketing agencija Zoran Gavrilov” i “Balkanija” iz Novog Sada, kao i “Signal” iz Sombora.

Uprava za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) tako je uspela da završi jednu od najvećih javnih nabavki poslednjih godina koja se odnosila na nabavljanje opreme vizuelne komunikacije, a sve u sklopu pripremanja Novog Sada za 2022. godinu, kada će poneti titulu Evropske prestonice kulture.

Kako je od ranije poznato, Limanski park će dobiti 49 jarbola visokih osam metara, koji će se nalaziti na ulazu u park sa Bulevara oslobođenja i koji će nositi umetničke zastave. Ova umetnička instalacija će biti posvećena muzičaru Mitru Subotiću Subi, po kome se taj plato i zove.

Osim ovih jarbola, kupuju se i jarboli visoki 10 metara, sa većim zastavama, koji će biti postavljeni na dva ulaza u grad – na Mišeluku, iznad tunela, i kod novog Žeželjevog mosta.

Takođe, tender je obuhvatio i nabavku slova za natpise “Novi Sad” različitih veličina, koji će biti postavljeni kod Žeželjevog mosta, kod fabrike Aptiv, na Mišeluku i kod TC “Rodić”.

UGZI ovom javnom nabavkom kupuje i informativne table i toteme koji će biti postavljeni na više desetina lokacija, kod i na kulturnim ustanovama u Novom Sadu i u prigradskim naseljima.

Na spisku su i klupe, digitalni časovnici, pumpe za bicikle sa javnim časovnicima, crtanje pešačkih prelaza u užem centru grada, osvetljavanje nezavršenog TC “Rodić”, svetleće mape, table dobrodošlice i više od stotinu putokaza i tabli sa nazivima ulica.

Ovaj tender je obuhvatio i uređenje parkovske površine na Trgu Dositeja Obradovića kod Pravnog fakulteta, kao i prostora u Bukovcu kod Karađorđeve 144, gde će biti postavljene klupe, kante i slična oprema.

Rok za isporuku opreme je 180 dana, odnosno šest meseci, kada treba i da počne održavanje EPK.

Izvor: 021.rs
Foto: Wikipedia