Početna Gradske teme Novi Sad uskoro dobija još 143 držača za bicikle

Novi Sad uskoro dobija još 143 držača za bicikle

0

Novi Sad će uskoro na radost ljubitelja dvotočkaša dobiti nove držače za bicikle.

Javna nabavka za izgradnju parkirališta za bicikle i ugradnju neophodne prateće opreme je u toku, a kako je navedeno u konkursnoj dokumentaciji dostupnoj na sajtu JKP „Parking servis”, reč je o 143 nova držača za bicikle. Procenjeno je da će ugradnja koštati oko dva miliona dinara.

Kako kažu u „Parking servisu”, konkursnom dokumentacijom utvrđen je i spisak mesta na kojima će biti izgrađena parkirališta. Držači će biti na 19 mesta. U Ulici Seljačkih buna 83 biće postavljena tri držača, na Bulevaru oslobođenja 86 i 131 biće postavljeno po pet komada. Na Bulevaru Evrope kod igrališta, odnosno naspram broja 38, biće deset držača, dok će na Bulevaru patrijarha Pavla, kod nove zgrade Hitne pomoći biti pet. U Šarplaninskoj ulici, u dvorištu OŠ „Jožef Atila”, planirana je izgradnja čak 15 parkinga za bicikle. Kod zgrade Urgentnog centra u Kliničkom centru Vojvodine postaviće se 25 držača.

Kako Dnevnik piše, u oktobru prošle godine postavljeno je 150 držača na 14 mesta u gradu, između ostalog u Banovinskom prolazu, kod zgrade RTV-a u Ulici Ignjata Pavlasa 3, kod dve osnovne škole, „Đorđe Natošević” i „Petefi Šandor”.

Izvor: Dnevnik
Foto: Pixabay

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here