Početna Gradske teme Novi šef kabineta gradonačelnika Stanko Ljubičić

Novi šef kabineta gradonačelnika Stanko Ljubičić

0

Cental-Gradska-kuca-1024x684 (1)

Kadrovske promene u lokalnoj vlasti se nastavljaju, a kako 021.rs saznaje, došlo je do promena funkcionera u Gradskoj kući, kao i do ostavki direktora JKP-ova.

Naime, pred prestojeću Skupštinu grada koja će se održati u ponedeljak 11. jula deo direktora gradskih preduzeća danas je podneo ostavke na svoje funkcije, kako bi na njihova mesta bili imenovani vršioci dužnosti.

Očekivanja su da će i ostali narednih dana takođe podneti ostavke, a ukoliko se do ponedeljka ne budu znala imena novih direktora, ona će biti ozvaničena na narednoj sednici 15. ili 22. jula. Prema informacijama 021, sigurne ostavke potpisuju direktori Informatike, Vodovoda, Čistoće i Tržnice.

U međuvremenu, dok se na nove ljude na rukovodećim mestima u preduzećima i ustanovama čeka, gradonačelnik Miloš Vučević je počeo sa izmenama osoblja u Gradskoj kući, pa je tako ostao bez dela pomoćnika, a smenio je i dosadašnjeg šefa kabineta Aleksandra Petrovića. On će ubuduće biti pomoćnik gradonačelnika, a na njegovo mesto imenovan je Stanko Ljubičić, koji je proteklih godina bio inspektor u gradskoj budžetskoj inspekciji.

Kako 021 saznaje, na funkcijama pomoćnika ostali su Dragan Božić blizak SPO-u, kao i Mirjana Četojević iz SNS-a, dok su otišli Đula Kiš iz SVM-a, Miroje Jovanović iz Treće Srbije i Bojan Torbica iz Pokreta socijalista. Kako navode izvori 021.rs, ovo je samo deo promene kadrova u Gradskoj kući.

Autor: 021.rs