Početna Gradske teme Novi semafori na “opasnoj” raskrsnici na Novom naselju do kraja jeseni

Novi semafori na “opasnoj” raskrsnici na Novom naselju do kraja jeseni

0

Postavljanje semafora na raskrsnici ulica Radomira Raše Radujkova i Stojana Novakovića na Novom naselju kao i rekonstrukcija saobraćajnih površina biće završeni do kraja jeseni.

Radovi i nabavka potrebne signalizacije koštaće grad gotovo 14,1 milion bez PDV-a, dok je ugovor poveren grupi preduzeća među kojima su “Montop pro”, “Tehnounion enerdži”, JKP “Put”, “Gratel” i “Geoada”.

Kako se u tenderskoj dokumentaciji navodi, pešački prelazi u Ulici Radomira Raše Radujkova u zoni sa raskrsnicom Stojana Novakovića predstavljaju opasno mesto, na kojem su se dešavale saobraćajne nezgode.

Svetlosnu signalizaciju, navodi se, potrebno je postaviti zbog velike gustine saobraćaja i otežanog prelaska pešaka, blizine škole, vrtića i crkve.

Projektom je predviđeno probijanje razdelnog ostrva, što će obezbediti izlaz vozila iz sporednih ulica, odnosno direktnu vezu između severnog i južnog kraka Ulice Stojana Novakovića.

Planiranu svetlosnu signalizaciju činiće komandni uređaj, saobraćajni znakovi za regulisanje kretanja vozila, pešaka, te pešački tasteri sa zvučnom najavom za slepe i slabovide, kao i vremenski displeji i brojači saobraćaja.

Izvor: Dnevnik.rs
Foto: Pixabay