Početna Gradske teme Novi semafori na “opasnoj” raskrsnici na Novom naselju do kraja jeseni

Novi semafori na “opasnoj” raskrsnici na Novom naselju do kraja jeseni

Postavljanje semafora na raskrsnici ulica Radomira Raše Radujkova i Stojana Novakovića na Novom naselju kao i rekonstrukcija saobraćajnih površina biće završeni do kraja jeseni.

Radovi i nabavka potrebne signalizacije koštaće grad gotovo 14,1 milion bez PDV-a, dok je ugovor poveren grupi preduzeća među kojima su “Montop pro”, “Tehnounion enerdži”, JKP “Put”, “Gratel” i “Geoada”.

Kako se u tenderskoj dokumentaciji navodi, pešački prelazi u Ulici Radomira Raše Radujkova u zoni sa raskrsnicom Stojana Novakovića predstavljaju opasno mesto, na kojem su se dešavale saobraćajne nezgode.

Svetlosnu signalizaciju, navodi se, potrebno je postaviti zbog velike gustine saobraćaja i otežanog prelaska pešaka, blizine škole, vrtića i crkve.

Projektom je predviđeno probijanje razdelnog ostrva, što će obezbediti izlaz vozila iz sporednih ulica, odnosno direktnu vezu između severnog i južnog kraka Ulice Stojana Novakovića.

Planiranu svetlosnu signalizaciju činiće komandni uređaj, saobraćajni znakovi za regulisanje kretanja vozila, pešaka, te pešački tasteri sa zvučnom najavom za slepe i slabovide, kao i vremenski displeji i brojači saobraćaja.

Izvor: Dnevnik.rs
Foto: Pixabay