Početna Gradske teme Novi tender za popravku biciklističkih i pešačkih staza na futoškom pravcu

Novi tender za popravku biciklističkih i pešačkih staza na futoškom pravcu

0

Uprava za građevinsko zemljište i investicije raspisala je novi tender za projekat rekonstrukcije biciklističkih i pešačkih staza u Futoškoj ulici i na Futoškom putu.

Ovo je drugi put da se ovaj tender raspisuje. Prošle godine nije uspeo, iako je bilo jedne ponude, ali firme “AG Institut” i “Andzor engineering” sa podizvođačem “AB & CO” sa cenom od 800.000 dinara i rokom isporuke tehničke dokumentacije od 120 radnih dana ipak nisu imale sve neophodne dokumente. Vrednost ovog posla se i ovaj put procenjuje na 1,6 miliona dinara.

Podsetimo, Grad planira da obnovi sedam kilometara duge pešačke i biciklističke staze na futoškom pravcu, koje su tokom višegodišnjeg, pa i višedecenijskog korišćenja bez ozbiljnijih popravki sada već ozbiljno devastirane. Ono što je važno je da UGZI u konkursnoj dokumentaciji od projektanta traži da staze tako isprojektuje da se sačuva drveće u Futoškoj ulici i na Futoškom putu.

Za sada nije izvesno da će obnova biti izvedena ove godine ukoliko i uspe tender za projektovanje, jer novca za finansiranje radova u Programu uređenja građevinskog zemljišta nema. Prema ranijim podacima iz planova, uređenje biciklističkih i pešačkih staza koštalo bi oko 90 miliona dinara.

Izvor: 021
Foto: Ilustracija/Pixabay