Početna Gradske teme Novo vatrogasno vozilo stiglo u Novi Sad

Novo vatrogasno vozilo stiglo u Novi Sad

vatrogasac2

Zahvaljujući srpsko-ruskom prijateljstvu, vatrogasna brigada u Novom Sadu bogatija je za jedno novo i savremeno tehničko vozilo. Novo vozilo poseduje svu potrebnu tehničku opermu koja se može koristiti prvenstveno za pomaganje u saobraćanjim nesrećama. U vatrgoasnoj brigadi kažu da će novo vozilo pomoći i da se spusti prosečna starost vatrogasnih kamiona, ali da je potreban kontinuitet u obnavljanju operma i vozila.
Nove hidraulične makaze, ventilatori, oprema za podizanje tereta i drugi vredni tehnički alati sastavni su deo novog vatrogasnog vozila.

vatrogasac1

Rusija je preko Ruskog-srpskog humanitarnog centra u Nišu, našoj zemlji poklonila 10 vozila, od kojih 3 sa specijalnom opremom. Jedno takvo vozilo stiglo je u Novi Sad i već je stavljeno u upotrebu“, izjavio je Dragoslav Klisura, komandir Vatrgosno-spasilačke brigade u Novom Sadu.

Ipak, i pored novog tehničkog vozila i opreme, svakog leta kada su visoke temperature, noćna mora za vatrogasce su požari na otvorenom. I pored izričite zabrane, mnogi sugrađani u okolini Novog Sada, često spaljuju suvu travu, a vatru ostavljaju bez nadzora.

Kada se ovakvi požari otmu kontroli, vatrogasci troše dragocene resurse i nemaju mogućnost da brzo intervenišu na drugoj strani, kada je nekom pomoć možda i potrebnija“, dodao je Klisura.

S obzirom da je u toku Exit Festival, sve novosadske hitne službe rade punom parom. To važi i za vatrgoasce koji danonoćno dežuraju na Petrovaradinskoj tvrđavi. Novosadska vatrogasna brigada uskoro će dobiti još nove opreme od grada, koji već godinama pomaže vatrogasce, kako bi se ova služba još više modernizovala i odgovorila savremenim potrebama.

Autor i foto: NsHronika.rs