Početna Gradske teme Novogodišnja pijaca ove godine na Trgu republike

Novogodišnja pijaca ove godine na Trgu republike

novogodisnja_pijaca

“Novogodišnja pijaca” se posle dve godine održavanja u Katoličkoj porti seli na novu lokaciju, na Trg republike uz Riblju pijacu, potvrdili su iz JKP “Tržnica”. Manifestacija pod nazivom “U susret praznicima” će se na trgu odvijati od 25. do 29. decembra, gde će biti postavljena festivalska bina, a program će svakoga dana počinjati u 17 časova.
Prvi deo programa biće usmeren ka našim najmlađim sugrađanima. Pored predstava koje će za njih biti organizovane, mališani će uzeti i aktivno učešće u programu kroz horove, plesne grupe i slično. Kako veče odmiče, program se prilagođava nešto starijima, te primat preuzimaju tamburaški orkestri i bendovi, a završetak programa predviđen je za 21 čas“, poručuju iz “Tržnice”.
Na drvenim kućicama postavljenim u neposrednoj blizini bine svoje proizvode će izlagati vinarije, proizvođači slatkiša, domaće kuvane hrane, prirodnih sokova, ručno rađenih ukrasa i mnogi drugi.
Novina u odnosu na prethodne godine jeste što će ovoga puta i nedavno otvorena “Organska ulica” na Ribljoj pijaci biti deo manifestacije. Svakoga dana od 10 do 12 časova proizvođači organske hrane će u ovom delu pijace promovisati koncept organske ishrane kroz predavanja, odnosno degustaciju i prodaju interesantnih jela.

Autor i foto: 021.rs