Početna Gradske teme Novogodišnje ukrašavanje Novog Sada u završnoj fazi

Novogodišnje ukrašavanje Novog Sada u završnoj fazi

0

Radnici JKP „Stana“ svakodnevno su na terenu i postavljaju novogodišnju dekoraciju. Prvo je postavljena prošlogodišnja rasveta, a sada se postavlja ona nabavljena ove godine, tako da će Novi Sad uskoro biti spreman za novogodišnje i božićne praznike.

Sa krova Gradske kuće svetleće brojevi „2022“, ali se taj ukras tradicionalno postavlja među poslednjima, rekao je za „Dnevnik“ direktor JKP „Stan“ Dragan Milošević.

Ispred Srpskog narodnog pozorišta će se nalaziti dekorativne 3D figure saonica i irvasa, dok će stubovi javnog osvetljenja Pozorišnog trga dobiti 2D svetlosne motive.

Na Trgu slobode biće postavljena fontana, Deda Mraz i 3D sanduče, a u Miletićevoj ulici već je postavljen svetlosni 2D element sa motivom zime i plavo-bela 2D pahulja, sačinjena od svetlećih lampica.

U toku je postavljanje kristalno belih lančanica na drveće na Bulevaru oslobođenja, dok su krošnje Zmaj Jovinoj ulici okićene velikim sijalicama, piše „Dnevnik“.

Kako bi i lokacije van užeg centra grada bile ukrašene, Grad Novi Sad nabavio je i dve jelke i pet led zvezda. Jelka visine 5,5 metara, na kojoj se nalazi 200 ukrasnih kugli različitih prečnika, postavljena je ispred Dečje bolnice, dok će jelka visine šest metara biti postavljena ispred Urgentnog centra, a pet led zvezda zasvetlelo je u dvorištu Betanije.

Grad je ove godine iz budžeta izdvojio 14.809.491 dinara za novogodišnju dekoraciju.

Izvor: Dnevnik / novisad.com
Foto: Tamara Čubrilo