Početna Gradske teme Novom Sadu dodeljena titula “Ambasador Temišvara za 2021. godinu”

Novom Sadu dodeljena titula “Ambasador Temišvara za 2021. godinu”

0

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević boravi u Temišvaru povodom svečane ceremonije na kojoj se gradonačelnicima gradova-pobratima dodeljuje titula “Ambasadori 2021”.

S obzirom na to da je 2021. godina jedna od najvažnijih godina za Temišvar, godina u kojoj će Grad poneti titulu Evropske prestonice kulture, ova priredba je svojevrsni vid podrške kroz promociju događaja koji će uslediti u toj godini u okviru programa Evropske prestonice kulture.

– Hvala vam na pozivu i na prestižnom priznanju za Novi Sad. Trudićemo se da na najbolji način opravdamo ovu titulu i da budemo najbolji ambasador našem pobratimskom, ali pre svega prijateljskom gradu Temišvaru. Mi pored toga što imamo zajedničku titulu Evropska prestonica kulture 2021, imamo mnogo toga zajedničknog i kroz istorijko nasleđe, ekonomsku saradnju, ali i konkretne projekte u okviru EPK 2021. Naši gradovi, svaki na svoj način, ali i kroz te zajedničke spone, predstavljaju jedinstvene evropske kulturne centre, a istovremeno je i Evropa dobila kulturni region koji povezuje dva grada i naroda. Istorijsko prijateljstvo i povezanost naša dva grada potvrđuju se iz dana u dan i mi ćemo se truditi da ih prenosimo na nove generacije – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

U Temišvaru su pripreme za događaje koji će se organizovati za dve godine u jeku, a u cilju povećanja vidljivosti Grada Temišvara u inostranstvu, organizovana je ceremonija ove vrste za gradove pobratime, gde su se titule “Ambasadori 2021” dodeljivale gradonačelnicima gradova pobratima. Time je i Grad Novi Sad postao promoter temišvarskog kulturnog programa za 2021. godinu, a gradonačelniku je titulu uručio gradonačelnik Temišvara Nikolae Robu.

Izvor: 021
Foto: Novisad.rs