Početna Gradske teme Novosađani dizajnirali bicikl za transport napuštenih životinja

Novosađani dizajnirali bicikl za transport napuštenih životinja

Mladi Novosađani i Novosađanke dizajnirali su poseban teretni bicikl za transport napuštenih životinja, saopštila je Novosadska biciklistička inicijativa. Ovaj bicikl je namenjen Udruženju za zaštitu životinja SPANS.

Bicikl je izrađen kao završni deo projekta „Pogon 19“ kroz koji su mladi imali priliku da se upoznaju sa biciklističkom kulturom, aktivnostima, da nauče da popravljaju bicikl i da ga koriste za gotovo sve.

– Izradi bicikla prethodila je diskusija u toku koje je razmatrano kakav bicikl treba da bude, kakve mogućnosti postoje i šta su mane i prednosti različitih rešenja. Zaključak je bio da je holandski model dugačkog teretnog bicikla (poznatiji kao Long John) odličan za novosadske biciklističke staze i da u isto vreme može da preveze džakove sa hranom, promotivni pult ili po potrebi životinju. Prednost ovog bicikla je što je sličan klasičnom biciklu i što je za „učenje“ vožnje ovog bicikla prosečnom biciklisti potrebno svega 5 minuta. Kreacija koja bi trebalo praktičnom primenom da reši problem transporta lokalnom udruženju za zaštitu životinja SPANS ofarbana je u narandžasto, jer osim što je u pitanju boja biciklističke države Holandije, ova boja je ujedno i boja udruženja za zaštitu životinja – navedeno je na sajtu NSBI.

Više o ovome možete pročitati OVDE.

Izvor: novisad.com
Foto: Pixabay