Početna Gradske teme Novosađani napravili bilbord podrške prevenciji zavisnosti

Novosađani napravili bilbord podrške prevenciji zavisnosti

0

Bilbordi sa crtežima i porukama koje su građani ispisivali u okviru akcije “In je biti clean”, postavljeni su na nekoliko lokacija u Novom Sadu.

Građani su tokom oktobra na velikom panou ostavljali poruke podrške kojima su ukazivali da zavisnosti modernog društva nisu “in”. Kako su naveli u Udruženju “Centar Duga”, koje je organizovalo akciju, ideja je bila da se Novosađani aktivnije posvete prevenciji bolesti zavisnosti.

Na bilbordu je prikazana osoba sa okovima koja pruža ruke, a oko nje natpisi kao što su “Budi slobodan”, “Srećan” i glavna poruka akcije – “Izlaz iz zavisnosti je moguć”.

Vizija projekta ‘In je biti clean’ je da podstakne mlade, njihove roditelje, staratelje i prijatelje na razmišljanje, pa i na aktivno učešće u radu na poboljšanju kvaliteta života, da ih podsetimo da je IN biti dobar đak, drug, sportista, biti kreativan, pomagati drugima, biti obrazovan, kulturan i neporočan… Da su droga, alkohol i cigarete aut i da je stvar prošlosti model koji je stvoren tokom 90-ih, biti opasan, poročan, biti zavisnik, kriminalac i slično“, navode u Udruženju “Centar Duga”.

U okviru akcije napravljen je i video spot “Život zove” koji prikazuje borbu jedne osobe sa zavisnošću, a koji je nastao na osnovu razgovara sa bivšim zavisnicima.

Izvor: 021.rs
Foto: Centar Duga