Početna Gradske teme Novosađani i novosadski ugostitelji se uglavnom pridržavaju epidemioloških mera

Novosađani i novosadski ugostitelji se uglavnom pridržavaju epidemioloških mera

0

Komunalna inspekcija i milicija u februaru su imale oko 8.000 kontrola zbog prekoračenja radnog vremena i sumnje na kršenje raznih epidemioloških mera. Od tog broja kaznu je dobilo 40 prekršilaca koji su uhvaćeni u kršenju mera. To je manje od jednog procenta.

Podaci koji su dostavljeni 021.rs pokazuju da su nadležni uglavnom podnosili prijave zbog prekoračenja radnog vremena, a zanimljivo je da je 10 odsto svih kontrola bilo tokom poslednjeg vikenda februara kada je na snazi bila odluka o skraćenom radnom vremenu ugostitelja i tržnih centara. U Gradskoj upravi za 021.rs kažu da je komunalna inspekcija obavila 4.826 inspekcijskih kontrola, a samo 27. i 28. februara 588 kontrola. U svim ovim kontrolama inspektori su ustanovili da su se privrednici pridržavali pravila i nije bilo podnošenja prijava.

Komunalna milicija je tokom februara imala 1.742 kontrole radnog vremena ugostiteljskih objekata i objekata za priređivanje igara na sreću. U 17 slučajeva je ove lokale zatekla u prekoračenju radnog vremena i izrekla je 17 kaznenih mera i izdala isto toliko prekršajnih naloga. Takođe, obavljeno je 1.196 kontrola radnog vremena trgovaca i dva objekta su zatečena u prekršaju, kojima su izrečeni prekršajni nalozi i kazne.

U Gradskoj upravi navode i da je tokom februara komunalna milicija postupala po 397 prijava za remećenje kućnog reda. Tom prilikom je ustanovila 21 prekršaj i izdala isti toliki broj prekršajnih naloga. Komunalni milicioneri su tokom prošlog meseca u tri slučaja uočili fizička lica koja nisu nosila zaštitne maske u trgovinskim objektima te su im pisali prekršajne kazne.

Od ukupnog broja kontrola, poslednjeg vikenda u februaru bilo je 180 kontrola ugostitelja i u dva slučaja zatečeni su u prekoračenju radnog vremena i napisane su četiri prijave, dok je od 116 trgovina samo jedna radila duže i tu je pisana prijava.

Proteklog vikenda je bilo i 79 prijava za remećenje kućnog reda. U četiri slučaja je ustanovljeno da su prijave osnovane i podneti su prekršajni nalozi, dok u samo jednom slučaju osoba nije imala masku u trgovini i zbog toga je dobila prijavu.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay