Početna Gradske teme Novosađani prazne rafove u supermarketima

Novosađani prazne rafove u supermarketima

Nakon što je u nedelju uveče uvedeno vanredno stanje na teritoriji cele Srbije zbog pandemije korona virusa, rafovi u supermarketima su bukvalno prazni.

Novosađani su ispraznili police sa brašnom, uljem, testeninom, smrztnutim povrćem, toalet papirom, ubrusima, supama u kesicama, pa čak i svežim voćem i povrćem.

Situacija se mnogo ne razlikuje ni na novosadskim pijacama, gde se tezge prazne ubrzano, pa mnogi prodavci svoja radna mesta napuštaju mnogo ranije u toku dana, jer su robu prodali, dok se i na kapije samih tržnica u ranije doba dana stavlja katanac.

Kako saznajemo, trgovci redovno svakog jutra napune rafove u marketima, ali oni već nakon svega nekoliko sati budu potpuno prazni.

Naši sugrađani pokupovali su i griz, palentu, šećer, mleko, sredstva za pranje posuđa, prašak za veš, vlažne maramice, kao i sredstva za dezinfekciju.

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić i premijerka, Ana Brnabić, apeluju na građane da je solidarnost ključna za opstanak u ovakvim situacijama, te da se ne kupuju velike količine robe i ne stvaraju zalihe namirnica kod kuće, jer za to nema potrebe, budući da Srbija ima dovoljne količine brašna, pirinča i ostalih osnovnih namirnica za period od narednih godinu dana.

Nadležni mole građane da kupuju samo neophodne namirnice, u ograničenim količinama, kako bi i oni, koji nemaju veliku ušteđevinu, mogli nesmetano da nabave ono što im je potrebno, a ne da ih dočekaju prazne police u supermarketima.

Osim u radnjama, gužve se stvaraju i isped apoteka, koje ne znaju kada će im stići nove zalihe alkohola, sredstava za dezinfekciju i maski, a i kada do toga dođe, one će moći da se kupe u ograničenim količinama, kako bi sredstva mogla da se raspodele na što veći broj građana.

Autor: NsHronika
Foto: Privatna arhiva