Početna Gradske teme Novosađani se vredno spremaju za obaranje Ginisovog rekorda

Novosađani se vredno spremaju za obaranje Ginisovog rekorda

Organizacija “Čepom do osmeha” se svakog dana u Ćirpanovoj 25 priprema za obaranje Ginisovog rekorda u pravljenju mozaika od plastičnih čepova.

Ovim povodom, svi Novosađani pozivaju se da pomognu u sortiranju čepova pred veliku akciju naredne subote, 30. septembra, kada će na Trgu slobode osam timova od ukupno 160 članova raditi na ovom neobičnom delu. U izradi mozaika, kako je 021 pisao, učestvuje ukupno 300 volontera.

Svakog radnog dana od devet do 19 časova, kao i danas do 17 časova, možete posetiti udruženje i pomoći u sortiranju ogromnog broja čepova. Do sada su pomogli i učenici OŠ “Dušan Radović” i “Žarko Zrenjanin”. Organizacija poziva i velike i male kompanije da se pridruže.

Sam mozaik sadržaće simbole Novog Sada, ali nije poznato kako će tačno izgledati. Poznato je da će biti veličine 621 kvadratni metar.

Pravljenje mozaika deo je velike promocije volonterizma koju sprovode Fondacija “Novi Sad 2021” i Omladinska prestonica Evrope “Opens”.

“Čepom do osmeha” do sada je pomogla u lečenju i tretmanima brojnim obolelim građanima širom Srbije, a detaljnije o njihovom radu čitajte OVDE.

Izvor: 021.rs
Foto: Facebook