Početna Gradske teme Novosađani zatražili obnovu podgrađa Petrovaradinske tvrđave i postavljanje ležećih policajaca

Novosađani zatražili obnovu podgrađa Petrovaradinske tvrđave i postavljanje ležećih policajaca

0

SAMSUNG DIGITAL MOVIE

Novosađani su danas podneli svoje primedbe Komisiji za predstavke i predloge Skupštine Novog Sada. U ime građana Petrovaradina obratili su se predstavnici Udruženja građana “Centar”, sa zahtevom da se u blizini vrtića u Ulici Jože Vlahovića u Petrovaradinu postave ležeći policajci zbog ugrožene bezbednosti dece. Takođe su ukazali na problem neuređenih trotoara i nedostatak javne rasvete u ulicama Dinka Šimunovića, Račkoj i Krajiškoj i na putu do Bukovca.

Traže i završetak kanalizacije u naselju Sadovi, kao i da se započne sa izradom projekta za obnovu podgrađa Petrovaradinske tvrđave. 021 je u nekoliko navrata pisao o ovom problemu, koji preti da uništi podgrađe ovog spomenika kulture, bez naznaka zainteresovanosti nadležnih da se urušena površina uskoro sanira.

Građani Rumenke, pripadnici Crkvene opštine Reformatske Hrišćanske Crkve, uputili su predstavku da se nadležnost mađarskog groblja u Rumenki ne prenese u nadležnost JKP “Lisje”, već da se ostavi i dalje u njihovoj nadležnosti.

Sva pitanja i primedbe sugrađana biće prosleđeni nadležnim institucijama i javnim komunalnim preduzećima da ih razmotre i odgovore u roku od 15 dana.

Autor i foto: 021.rs