Početna Gradske teme Novosađani zovu komunalce zbog buke, dečjeg plača, papagaja

Novosađani zovu komunalce zbog buke, dečjeg plača, papagaja

Komunalna policija u Novom Sadu od početka godine primila je 15.504 prijave građana i institucija, što je u proseku nešto manje od 50 prijava dnevno.

Kako pišu “Novosti”, ako je suditi po pritužbama, Novosađanima najviše smeta buka koja dopire iz komšijskih stanova, pa čak i papagaja iz okolnih zgrada. Ipak daleko najviše je bilo prijava zbog nepoštovanja kućnog reda u stambenim objektima, prekoračenja radnog vremena ugostiteljskih objekata, korišćenja javne površine bez odobrenja, ili suprotno odobrenju. Takođe, smeta im i kada vlasnici svoje četvoronožne ljubimce izvode u šetnju bez povoca.

– Od početka godine izrekli smo ukupno 2.147 novčanih kazni. Od toga, najviše za prekoračenje radnog vremena, remećenja kućnog reda i kršenje javnog reda. Naravno, treba reći da nam represija nije glavni zadatak, već pre svega prevencija koja treba da promeni navike i uvede što više komunalnog reda. Komunalna policija je 24 sata na terenu i pokriva ceo grad i sva prigradska naselja – kaže načelnik novosadske Komunalne policije Miroslav Laketić.

Kako se navodi, postoje pritužbe na dečji plač iz susednog stana, ali su se dešavale situacije kada se od komunalnih policajaca tražilo da rešavaju porodične probleme.

Novčane kazne, u zavisnosti od prekršaja, za firme se kreću od 30.000 do 150.000 dinara, za preduzetnike od 20.000 do 75.000, dok za građane one idu od 6.000 do 25.000 dinara.

Izvor: Novosti
Foto: Ilustracija/Pixabay