Početna Gradske teme Novosađanima lopovi noću kradu gorivo iz rezervoara, na Novom naselju krali i...

Novosađanima lopovi noću kradu gorivo iz rezervoara, na Novom naselju krali i čepove

0

Poslednjih mesec dana sve su češće pritužbe Novosađana na krađu goriva iz rezervoara. Prvi su se na krađu požalili stanovnici Limana i Novog naselja, a čini se da nijedan deo grada nije pošteđen.

Najnovija vrsta lopova „operiše“ noću. Vlasnici krađu primete tek kada startuju automobil i primete da se pali rezerva, a sigurni su da je u rezervoaru prethodnog dana bilo puno više goriva. Oštećeni građani na Novom naselju u oktobru su imali problem i što su lopovi sa sobom odnosili poklopce za rezervoar ili ih bacali u drugom delu naselja. Tako je jedan Novosađanin na Fejsbuku objavio da je pronašao nekoliko čepova, pa je većina vlasnika uspela na taj način da dođe do onoga što su im lopovi ukrali.

Sudeći po komentarima koje su pisali u grupama na Fejsbuku, Novosađani nisu prijavljivali krađu jer je ona ispod ili oko 3.000 dinara, pa policija može to samo da evidentira, ali slučaj neće rešiti. Međutim, jedna sugrađanka im je sugerisala da bi trebali svi da prijave.

Iako oni ne mogu da urade ništa u nadoknadi štete, ipak je malo drugačije ako u policijskom zapisniku stoji da je u jednom mesecu bilo desetine krađa goriva na istom mestu. Na taj način bi mogao da se napravi određeni pritisak na institucije, npr. da pošalju službeno lice da patrolira noću. U suprotnom, ako ne postoji ništa zapisano, kao da se nije ni desilo, pa šansa da se nešto uradi skroz otpada – navela je ta Novosađanka.

Izvor: novisad.com
Foto: Pixabay