Početna Gradske teme Novosađaninu “Elektrovojvodina” uzurpirala dva placa

Novosađaninu “Elektrovojvodina” uzurpirala dva placa

0

eelktrovojvodina-1

Novosađanin Bogdan Vojnović tvrdi da mu je “Elektrovojvodina” uzurpirala dva placa kako bi tu podigla 11 bandera.

Vojnović kaže da su radnici “Elektrovojvodine” u zimu 2010. na Mišeluku ušli na njegova dva placa i podigli 11 bandera za struju. O tome, tvrdi, ništa nije znao jer je preduzeće falsifikovalo potpis bivše vlasnice ovih parcela, te tako pribavilo saglasnost da ih bez nadoknade uzme na korišćenje.

Bogdanović je 2.463 kvadrata na Mišeluku kupio još 1997. godine.

“Neko je falsifikovao potpis stare vlasnice, koja godinama nema veze sa tom zemljom i verovatno uzeo pare koje je trebalo meni da se daju. Kada sam doneo dokaze da je zemlja moja u Gradsku upravu za urbanizam, poništili su rešenje kojim ‘Elektrovojvodina’ tu može da postavlja mrežu”, kaže Vojnović.

Bandere koje obezbeđuju struju za tridesetak kuća ipak su ostale, a on je pravdu potražio na sudu. Veštaci su procenili da mu je naneta šteta od 210.000 evra, Viši sud doneo je odluku da “Elektrovojvodina” mora da mu isplati 120.000, ali je Apelacioni sud poništio, te je slučaj sada na Vrhovnom kasacionom sudu.

“Niti su tražili eksproprijaciju, niti su mi platili. Posle su mi pretili da potpišem saglasnost, te nudili 75.000 dinara za ta dva placa. To nema nigde, da vam neko tako bahato uzme imovinu. Na papiru imam dva placa, a ne mogu da ih koristim”, kaže Vojnović.

Dodaje da su radnici kroz plac ispod zemlje provukli i telefonske kablove i gas, takođe bez saglasnosti, ali kaže da nema novca da se sudi sa svima jer je na to već potrošio oko milion dinara.

Apelacioni sud je, inače, poništio prvostepenu odluku jer Vojnović i “Elektrovojvodina” nisu u pravnom odnosu, nego Novi Sad, koji je već ranije poništio sopstvenu odluku da tu mogu da se postave bandere jer nije pribavljena saglasnost vlasnika.

“Slažem se da ljudi moraju da dobiju struju, ali ne mogu me tako bahato pokrasti”, kaže Vojnović.

Iz “Elektrovojvodine” kažu da je Novosađanin znao da će bandere biti postavljene jer se u tom delu grada svi poznaju, a i znali su da treba da prođe mreža i struja koju su svi hteli da dobiju.

“Elektrodistribucija ‘Novi Sad’ je ponudila materijalnu nadoknadu koja bi se ostvarila kroz zaključenje vansudskog poravnanja, ali se Vojnović nije složio. U ovom slučaju radi se o faktičkoj eksproprijaciji, odnosno potrebi da se na nepokretnostima u privatnoj svojini grade objekti od javnog interesa”, kažu u “Elektrovojvodini”.

Izvor: Blic