Početna Gradske teme Novosađanka drži besplatne časove srpskog jezika deci koja ne mogu da ih...

Novosađanka drži besplatne časove srpskog jezika deci koja ne mogu da ih priušte

0

Novosađanka Marija Bjelica, profesorka srpskog jezika i književnosti, odlučila je da deci koja nemaju mogućnost da plate privatne časove za predstojeće popravne ispite, iste pruži potpuno besplatno.

Marija je ovo saopštila na svom Tviter profilu i pozvala korisnike ove društvene mreže da podele tvit u što većem broju, kako bi se pročula njena odluka.

Kako za 021 kaže ova profesorka, na potez se odlučila nakon što je videla da slično radi koleginica iz Beograda za decu kojoj trebaju časovi engleskog jezika.

Njena usluga dobija na težini kada se sagleda dugogodišnja teška materijalna situacija u kojoj su naši prosvetari, s obzirom na to da Marija i njene nesebične kolege ne stavljaju sopstveni finansijski interes ispred potreba ugroženih mališana.

Pročitala sam da koleginica iz Beograda drži časove engleskog jezika deci kojima je to potrebno, pa sam inspirisana njenim postupkom odlučila da i ja ponudim pomoć. Nisam se fokusirala na probleme prosvetara, koji su evidentni, već na decu kojima su potrebna podrška kako bi završila uspešno školsku godinu“, poručuje Marija za 021.

Kako dodaje, za sada ju je kontaktiralo nekoliko roditelja i dece, ali se nada da će odziv biti veći.

Priča o Mariji je priča o solidarnosti, dobroj volji i nameri u vremenu kada ljudi žive i rade za opstanak i puko preživljavanje. Ona je dokaz da su pravi ljudi, u najvećem smislu te reči, među nama.

Nedostaje nam solidarnosti i mislim da gledanje svog posla, kako ste naveli, nije dobra životna deviza. Možda bi trebalo da porazmislimo o konceptu davanja, koje je uvek plemenitije nego primanje, a sigurna sam i prosperitetnije“, navodi naša sagovornica.

Izvor: 021
Foto: Ilustracija/Pixabay