Početna Gradske teme Novosađanka oslikava ulaze na Detelinari za lečenje malog Olivera

Novosađanka oslikava ulaze na Detelinari za lečenje malog Olivera

0

Novosađanka Maja Radaković pokrenula je humanitarnu akciju prazničnog oslikavanja ulaza zgrada na Detelinari kako bi se prikupio novac za lečenje jednogodišnjeg Olivera Pal Gajodija koji boluje od spinalne mišićne atrofije.

– Stanari mogu kontaktirati Maju preko Fejsbuk grupe „Za lepšu i bolju Detelinaru“ ili njenog Fejsbuk profila i tako se sa njom dogovoriti oko dana i vremena kada će oslikavati ulaz svoje zgrade. Poenta je da stambene zajednice daju svoj doprinos za Olivera uplatom na žiro račun fondacije „Budi human“ i da tu uplatnicu kasnije pokažu Maji kao dokaz i onda ona dolazi sa svojim materijalom da zajedno sa stanarima oslika ulaz – ispričao je Vladimir Zdravković, jedan od Detelinaraca koji učestvuje u akciji.

Kako navodi, Maja koristi svoje materijale za oslikavanje, a komšije iz ulaza joj se pridružuju u „umetničkim poduhvatima“. Stanari mogu da uplate koliko god žele novca, ali Vladimir preporučuje da ta suma za jedan ulaz ne bude manja od 1.000 dinara.

Maja Radaković je u svojoj sredini poznata kao veliki humanitarac. Ona je i jedan od glavnih inicijatora „Laninog bazara“ koji se letos održao na Detelinari.

Izvor: 021
Foto: Pixabay