Početna Gradske teme Novosađankama dodeljeni ugovori za subvencije Grada za započinjanje posla

Novosađankama dodeljeni ugovori za subvencije Grada za započinjanje posla

0

Ženama sa teritorije Novog Sada kojima su odobrene subvencije za samozapošljavanje na osnovu Javnog poziva za dodelu subvencije za 2022. godinu, danas su u Gradskoj kući dodeljeni ugovori. U cilju podsticanja ženskog preduzetništva, sredstva se svake godine odobravaju za žene koje se nalaze na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje u Novom Sadu, a ove godine, ona iznose od 300.000 do 350.000 dinara, u zavisnosti od delatnosti, troškova i ulaganja iskazanih u biznis planu.

– Svim ženama, koje su dobile subvencije Grada za otpočinjanje sopstvenog biznisa, čestitam na hrabrosti i odvažnosti. Ta odluka zaslužuje poštovanje i podršku, a Grad će uvek činiti sve što može, u okviru svojih mogućnosti, da im taj prvi korak i prvu godinu, koja je uvek najteža, bar malo olakša. Ukupan novčani iznos izdvojen za tu namenu je ovog puta bio 15.000.000 dinara za 44 nezaposlene žene, a već u avgustu sledi novi Javni poziv Gradske uprave za privredu. Tada će Grad raspisati konkurs za sredstva samozapošljavanje, i za muškarce i za žene, a budžet za tu namenu biće 45 miliona dinara – izjavio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Ističe da je ove godine rekordno visok iznos granta, čak 350 000 dinara.

– Raduje me činjenica da je čak 83% Novosađanki koje su se odlučile na ovaj korak 2018. godine i dalje u biznisu, što je veliki uspeh s obzirom na teške godine koje su iza nas. To pokazuje da su dobro izabrale i osmislile šta će da rade, odlično se organizovale, bile hrabre i opstale u poslu i u periodu pandemije. Svim damama želim srećno poslovanje i da nastave da konkurišu za druge podsticaje koje nudi Grad – rekao je Vučević.

U ime žena koje su dobile subvenciju obratila se Nataša Padrov koja je osnivač firme „Brutalika ketering“, koja se zahvalila Gradu Novom Sadu na pruženoj podršci za otpočinjanje sopstvenog posla i poželela svim ženama, dobitnicama subvencija, dugo i uspešno trajenje biznisa.

Izvor: novisad.com
Foto: Grad Novi Sad