Početna Gradske teme Novosađanke stavile dva bicikla na licitaciju: Prihod ide deci oboleloj od mišićne...

Novosađanke stavile dva bicikla na licitaciju: Prihod ide deci oboleloj od mišićne distrofije

Novosađanke Tijana Milojević i Nataša Ivančević prodaju dva bicikla kako bi pomogle deci oboleloj od mišićne distrofije.

Ove humane devojke su ranije svojim biciklima prešle 442 kilometra između Beograda i Zagreba kako bi donirale sredstva za humanitarnu organizaciju “Čepom do osmeha”.

Sada su odlučile da pomognu i Udruženju distrofičara Južnobačkog okruga iz Novog Sada.

Namera ovih Novosađanki je da na licitaciji ponude prevozna sredstva koja su koristile tri meseca dok su se pripremale na putovanje između Beograda i Zagreba.

Početna cena po biciklu je 15.000 dinara, odnosno 30.000 dinara za oba.

Prikupljenim sredstvima će se finansirati organizacija letnjeg kampa koji bi predstavljao samo prvi korak u pomoći deci oboleloj od mišićne distrofije da prevaziđu psihološke barijere nametnute bolešću i probude svest o svojim mogućnostima u samostalnom životu.

Udruženje distrofičara Južnobačkog okruga je samostalna, neprofitna, nestranačka i humanitarna organizacija koja okuplja osobe obolele od mišićnih distrofija i srodnih neuro-mišićnih oboljenja.

Neuromišićne bolesti su genetska oboljenja koja se najčešće javljaju u ranom detinjstvu dovodeći do progresivnog oštećenja motornih funkcija. Posledica toga je otežano kretanje.

Udruženje ima zadatak da ukazuje i pokreće na rešavanje svih problema koje neuromišićne bolesti donose čoveku, njegovoj porodici i društvu, kao i da štiti zakonska prava svojih članova i radi na poboljšanju njihovog društvenog položaja, te pomaže u pogledu lečenja, rehabilitacije i slično.

Trenutno okuplja 169 redovnih članova.

Ukoliko želite da licitirate, možete to uraditi OVDE.

Izvor: 021.rs
Foto: Limundo (Screenshot)