Početna Gradske teme Novosadska muzička škola “Isidor Bajić” dobitnik Dositejeve povelje

Novosadska muzička škola “Isidor Bajić” dobitnik Dositejeve povelje

0

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić dodelio je danas Dositejeve povelje istaknutim pojedincima i institucijama za unapređenje kvaliteta obrazovanja.

Tom prilikom je izjavio da mu je veliko zadovoljstvo što ima priliku da, drugi put po redu, dodeli povelje koje nose ime po našem značajnom prosvetitelju i prvom srpskom ministru prosvete Dositeju Obradoviću.

Ova povelja je, kako je dodao, način da se izrazi zahvalnost za svakodnevno zalaganje i trud, kako bi sistem obrazovanja bio još bolji i kvalitetniji.

Ministarstvo, kako je rekao ministar Ružić, odgovorno nastavlja da sprovodi reformu celokupnog prosvetnog sistema i intenzivno radi na stvaranju kvalitetnih uslova za rad i učenje.

„Osnovne smernice u tom procesu utvrdili smo Strategijom obrazovanja i vaspitanja do 2030. godine, kao i pratećim dokumentima. Uporedo sa tim usklađujemo zakonsku regulativu i ulažemo u infrastrukturu na svim nivoima obrazovanja i nauke“, rekao je ministar.

On je zahvalio svim zaposlenima u obrazovno-vaspitnim ustanovama, kao i učenicima, koji su u otežanim okolnostima, svojim trudom i angažovanjem doprineli da se obezbedi kontinuitet i kvalitet nastave.

Ministar Ružić je čestitao dobitnicima i poželeo im da i dalje nastave posvećeno da rade i doprinose razvoju obrazovanja i društva u celini.

Dobitnici Dositejeve povelje su:

Nađa Vesić, učenica 8. razreda OŠ “Ruđer Bošković”(Beograd), Vasilije Hadži-Purić, učenik 8. razreda OŠ “Branko Radičević” iz Batajnice, Vesna Baračkov, direktorka škole OŠ „Petar Petrović Njegoš“ (Beograd), Emilija Grubanov Martinek, nastavnik razredne nastave u OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Subotice, Gordana Popović, nastavnik matematike u Osnovnoj školi “Ćirilo i Metodije” u Beogradu, PU ” Poletarac” Odžaci, dr Marija Ranđelović, član Gradskog veća Grada Niša, resorno zaduženog za oblast obrazovanja.

Ove povelje dobili su i:

Petar Ilić, učenik Prve ekonomske škole u Beogradu, sada student Ekonomskog fakulteta, Milan Stanojčić, profesor Elektrotehničke škole „Nikola Tesla“ u Beogradu, Tehnička škola „Drvoart“, Beograd, Muzička škola „Isidor Bajić“ Novi Sad, student Ekonomskog fakulteta, Univerziteta u Beogradu Aleksa Antić, doc. dr Ivana Ivanić sa Filozofskog fakulteta u Novom Sadu i dr Miomir Korać direktor Arheološkog instituta u Beogradu, navodi se u saopštenju.

Izvor: RTV
Foto: Ministarstvo prosvete