Početna Gradske teme Novosadska ulica dobila ime po Zoji Mirosavljević

Novosadska ulica dobila ime po Zoji Mirosavljević

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Komisije za davanje imena ulica prihvatila je predlog Udruženja građana za borbu protiv retkih bolesti kod dece da se jedna ulica nazove po maloj Zoji Mirosavljević koja je u svojoj devetoj godini preminula od veoma teške i retke Batenove bolesti.

Ukoliko Skupština Grada usvoji ove predloge, dve ulice u Veterniku, parcela broj 2581/3 i 3418/2 dobiće ove nazive.
Takođe, jednoglasno je odlučeno da se ulica Sajlovo 19 nazove po istaknutom glumcu Ljubomiru Ljubi Tadiću, a da se ulica Sajlovo 37 nazove po poznatom glumcu Dragomiru Bojaniću Gidri. Odlučeno je i da ulica Sajlovo 13 ponese ime po Momčilu Gavriću, najmlađem podoficiru na svetu i učesniku Solunskog fronta.

Članovi Komisije danas su prihvatili i nazive za dva prolaza u Novom Sadu i to da se prolaz u Ulici Zmaj Jovinoj broj 28 nazove po nedavno preminulom muzičaru Vladi Divljanu, a prolaz između Bulevara Mihajla Pupina i Trga galerija da se nazove po dr Petru Mikiću Braci.

Odlučeno je i da se prihvati predlog Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu da jedna ulica dobije naziv po akademiku profesoru doktoru Slavku Borojeviću, našem istaknutom naučniku iz oblasti agronomije.

Autor: 021.rs