Početna Gradske teme Novosadske gimnazije veoma popularne među osmacima

Novosadske gimnazije veoma popularne među osmacima

0

Mali maturanti su prošle nedelje popunjavali listu želja za upis u srednje škole, a konačni rezultati biće objavljeni sutra. Kako kažu u školskoj upravi za južnobački i sremski okrug, novosadske gimnazije su decenijama veoma popularne među osmacima, dok među stručnim školama prednjači Medicinska škola “7. april”.

Spojem tradicije i modernizacije u nastavi, gimnazija “Svetozar Marković” je decenijama prva na listi želja mnogih osmaka.

U toj novosadskoj gimnaziji, koja i ove godine upisuje 270 učenika, 9 odeljenja na srpskom i jedno na mađarskom jeziku, ponosno ističu da su dobro znanje i uređeni međuljudski odnosi presudni, kao i da i ove godine očekuju najbolje rezultate.

Nudeći dobru bazu za dalje akademsko usavršavanje u oblasti medicine, kao i zaposlenje odmah nakon završetka, medicinska škola “7 april” u Novom Sadu oduvek je bila vodeća među stručnim školama. U prilog tome govori i granica koja je prošle godine bila 83 boda za smer kozmetički tehničar.

U obe škole će se maksimalno poštovati mere predostrožnosti u narednim danima, pri čemu će učenici biti u mogućnosti da se upisu i putem e-uprave. U školskoj upravi za južnobački i sremski okrug ističu da će u petak, nakon upisa, razmotriti i plan nastave tokom sledeće godine ukoliko situacija sa koronavirusom i dalje bude aktuelna.

Vukčević ističe da je završni ispit polagalo 8.950 učenika, kao i da ranije analize pokazuju da je 90 odsto malih maturanata upisalo jednu od prve tri navedene škole na listi želja.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay