Početna Gradske teme Novosadske preduzetnice dobile bespovratna sredstva za razvoj inovativnog preduzetništva

Novosadske preduzetnice dobile bespovratna sredstva za razvoj inovativnog preduzetništva

0

Zamenik gradonačelnika Novog Sada Milan Đurić, zajedno sa članom Gradskog veća za privredu Miloradom Radojevićem, dodelio je ugovore preduzetnicama iz Novog Sada koje su na ovogodišnjem javnom konkursu ostvarile pravo na bespovratna podsticajna sredstva za razvoj ženskog inovacionog preduzetništva.

Tim povodom zamenik gradonačelnika ističe da je Grad Novi Sad učinio mnogo toga kako bi barijera finansijskih sredtsva bila prevaziđena.

Novi Sad je još 2016. godine krenuo sa merom politike zapošljavanja žena, cilj je bio da se naše sugrađanke dodelom bespovratnih subvencija realizuju svoje poslovne ideje i da započnu svoj biznis. Do sada za je izdvojeno 60 miliona dinara i 280 Novosađanki je započelo sopstveni biznis – rekao je Đurić.

Javni konkurs je realizovan u okviru projekta Grada Novog Sada ”Afirmacija ženskog inovacionog preduzetništva na teritoriji Novog Sada“, a sredstva za njegovu realizaciju obezbeđena su putem Programa podrške razvoju i promociji ženskog inovacionog preduzetništva Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj.

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: Pixabay